Eğitim Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 135

KÜTÜPHANE SİZİ ÇAĞIRIYOR

Uzunköprü  İlçe Halk Kütüphanesi Uzunköprü  halkını kütüphaneye çağırıyor. Uzunköprü  İlçe Halk Kütüphanesi yetkilileri 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında tüm öğrencilerimiz için bilgisayarlarımız yenilendi! Kütüphane Sizi Çağırıyor. Okumak, doğduğu andan itibaren..

KÜTÜPHANE SİZİ ÇAĞIRIYOR

Uzunköprü  İlçe Halk Kütüphanesi Uzunköprü  halkını kütüphaneye çağırıyor.

Uzunköprü  İlçe Halk Kütüphanesi yetkilileri 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında tüm öğrencilerimiz için bilgisayarlarımız yenilendi! Kütüphane Sizi Çağırıyor.

Okumak, doğduğu andan itibaren birçok eğitim süreci geçiren insan için en kolay ve en etkili öğrenme yoludur. Sahip oldukları bilgilerin %60’ını bu yolu kullanarak edinen gelişmiş ülke toplumları, günümüzde daha fazla okuma alışkanlığına sahip olmanın sağladığı avantajları her alanda yaşamaktadırlar. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların birçoğunun kaynağında ise eğitimsizlik yer almaktadır. Bu toplumlarda kişiler, okuyarak geçirebilecekleri zamanları çoğunlukla yararsız uğraşılarla geçirmektedirler. Oysa okuma alışkanlığı öncelikle kişilerin kendisi için edinilmesi mutlaka gereken bir alışkanlıktır. Milli Eğitim Bakanlığının yayınlanan raporlarına göre ülkemizin kitap okumada dünyada 86. sırada yer almaktadır. Günümüzde teknolojiye ve sosyal medyaya olan bağımlılık, kitap okuma alışkanlığını olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Ülke olarak günde 6 saat televizyon izleyip, 4 saat sosyal medyada gezinirken kitap okumaya sadece 1 dakika ayırmakta ve TUİK verilerine göre ihtiyaç listemizde “kitap” 235. sırada yer almaktadır.

Okuma alışkanlığının Uzunköprüye  kazandırılması adına tüm  Uzunköprülü vatandaşları ve gençleri kütüphaneye davet etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL