Eğitim Okuma Sayısı: 402

KULLANILMAYAN KÖY OKUL BİNALARI YAŞAM MERKEZLERİNE DÖNÜŞÜYOR

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen “Köy Yaşam Merkezleri” Projesiyle, kullanılmayan köy okulu binaları, doğa, bilim ve tasarım atölyeleri ile gençlik kampları gibi alanlara dönüştürülüyor…

KULLANILMAYAN KÖY OKUL BİNALARI YAŞAM MERKEZLERİNE DÖNÜŞÜYOR

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen “Köy Yaşam Merkezleri” Projesiyle, kullanılmayan köy okulu binaları, doğa, bilim ve tasarım atölyeleri ile gençlik kampları gibi alanlara dönüştürülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordineli şekilde, anaokulu veya ilkokul olarak kullanılmayan okulları, tarım ve hayvancılıkla ilgili köylülerin ihtiyaç duyduğu, her türlü eğitimi verecek mekanlara çevireceklerin bilgisini paylaşan Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Eralp Akman, halk eğitimi merkezine ihtiyaç yoksa köyün durumuna ve fiziki koşullarına göre, orayı bir gençlik kampına dönüştürmeyle ilgili çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Konu hakkında bilgi veren Uzunköprü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Çiçek de verdiği bilgilendirmede  “Eğer binaları anaokulu veya ilkokul olarak kullanılamıyorsa halk eğitimi merkezi olarak kullanıyoruz. “Köy Yaşam Merkezleri” ile kapanan köy okullarımız yeni kurs merkezlerimiz oluyor. İlçemizde Değirmenci, Kırköy, Maksutlu, Salarlı ve Yağmurca Köyünde okullarımız yeniden yaşam buluyor. Çalışmalarımız en kısa zamanda sonuç verecek.” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL