Uzunköprü Haberleri Yaşam Okuma Sayısı: 219

KÖKÇÜ,YAĞMURCA’DAKİ SU SORUNUNA EL ATTI

Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü,geçtiğimiz günlerde gazetemizin de gündeme getirdiği ve ilçemizde gündem yaratan “KÖYDE ÖLÜ YIKAMAYA SU BULAMADILAR” haberi sonrası Yağmurca köyünü ziyaret ederek konu ile alakalı yetkililerden bilgi aldı.Kökçü..

KÖKÇÜ,YAĞMURCA’DAKİ SU SORUNUNA EL ATTI

Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü,geçtiğimiz günlerde gazetemizin de gündeme getirdiği ve ilçemizde gündem yaratan “KÖYDE ÖLÜ YIKAMAYA SU BULAMADILAR” haberi sonrası Yağmurca köyünü ziyaret ederek konu ile alakalı yetkililerden bilgi aldı.Kökçü Çöpköy’den su isale hattının yapımı için en kısa  sürede çalışmaların başlayacağını köy halkına belirtti.Yağmurca halkı: “Yıllardır Çöpköy’den su hattının getirilmesi için söylediklerini ama bir türlü yetkililerin Çöpköy’e sıcak bakmadıklarını Elmalı’dan su pompalarıyla su getirmeyi tercih ettiler.Gelinen noktada cenaze yıkamaya su bulamaz duruma geldik.” İfadelerini kullandılar.

 

 

NE OLMUŞTU?

Gazetemiz sosyal medya hesabından 26 Ağustos 2023 Cumartesi günü paylaştığı haberde: “Edirne Uzunköprü’ye bağlı Yağmurca köyünde sular akmıyor. Köyüne düğün ve cenaze için giden vatandaş yaşadığı olayla şok oldu. Gazetemizi arayan vatandaşımız köyümüzde sular akmadığı için cenazenin yıkanması için Çöpköy’e götürüldüğünü belirtti. Vatandaş; “CHP VE AKP İl genel meclis üyeleri başka köylerin yollarını beton yapmak için yaraşırken bizim köyümüzde ölümüzü yıkamaya su bulamıyoruz. Köyde sular akmadığı için cenaze Çöpköy’e götürüldü. Köylü cenazesini yıkayamıyor…Bu nasıl bir durum.” İfadelerini kullandı. Gazetemiz haber servisinin ulaştığı köy muhtarı Mahmut Yenilmez haberi doğruladı.” İfadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL