Tarım Haberleri Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 194

KILIÇ,8 YILLIK DÖNEMİNİ DEĞERLENDİREREK VEDA ETTİ

Uzunköprü Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız KILIÇ, yerel basınla bir araya gelerek 8 yıllık icraatlarını paylaşarak  yönetim kurulu başkanlığına veda etti. Uzunköprü Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız KILIÇ,..

KILIÇ,8 YILLIK DÖNEMİNİ DEĞERLENDİREREK VEDA ETTİ

Uzunköprü Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız KILIÇ, yerel basınla bir araya gelerek 8 yıllık icraatlarını paylaşarak  yönetim kurulu başkanlığına veda etti.

Uzunköprü Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız KILIÇ, yaptığı açıklamada: Sayın basın mensupları, değerli Yönetim Kurulu Üyelerim ile Meclis Başkan ve Başkan Vekilim; Hoş geldiniz. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

-2. Dönem seçildiği 2019 yılında hiç vakit kaybetmeden, ÇKS ve diğer destekleme dosyaları için yeni bir birim oluşturarak bu iş için 3 personel istihdam ettik. Böylelikle çiftçilerimizin dışarıda ücret karşılığı dosya düzenletmelerine gerek kalmamış olup bu paralar çiftçilerimizin cebinde kalmıştır.

-Tarımsal danışmanlık birimimize mevzuatın izin verdiği en yüksek kadro sayısı olan 4 ziraat mühendisine çıkardık.

-Kamu kurumları ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çeşitli komisyon ve oluşumlara katıldık, düzenlenen yardım etkinliklerine maddi manevi destekte bulunduk.

-Her yıl olduğu gibi muhtarlıklarımıza, köy mezarlıklarına ve kamusal alanların her türlü yabancıot ilaçlaması için total herbisit yardımında bulunduk.

-Toplantı salonumuzda çeşitli ilaç ve tohum firmaları ile toplantılar düzenleyip çiftçilerimizi bilgilendirdik.

-Çiftçilerimize mevzuatlar ve tarımsal üretim konusunda SMS ve sosyal medya aracılığıyla bilgilendirmelerde bulunduk.

-İktisadi işletmemizin ilaç ve tohum bayiliklerini arttırarak bunlara organomineral gübre bayiliğini de ekleyerek çiftçilerimize daha uygun tarımsal girdi temin edebilmek için çalışmalarda bulunduk.

-Bankalar ile 0 faiz komisyon anlaşmaları yapıp çiftçilerimizin üretici kartları ile satış mağazamızda faiz-komisyon olmadan alışveriş yapmalarını sağladık.

-Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve çeşitli kamu kurumlarını ziyaret ederek çiftçilerimizin ve bölgemizdeki tarımsal sorunları Ankara’ya ileterek çözüm yolu aradık.

 

-Bereket sigorta acenteliğini alıp çiftçilerimize tüm sigorta kollarında hizmet verdik.

-Çiftçilerimizin tarım ve hayvancılık alanındaki yenilikleri yakındantakip edebilmesi için çeşitli Tarım Fuarları ve tarla günlerine katılımını sağladık.

-Pandemi döneminde çiftçilerimizin rahatça üretimlerine devam edebilmeleri için her türlü tedbiri aldık.

-31.03.2021 tarihinde TMSF’den Değirmenci köy istasyon mevkii civarındaki 15.336 metrekare toplam alan, 3.695 metrekare kapalı alana sahip un fabrikasını satın alarak Uzunköprü çiftçimize kazandırdık.

-Çiftçilerimizin modern üretim ve çevre dostu çözümler ile tanıştırmak için odamız ev sahipliğinde tarımsal drone (İHA) kursları açtırdık.

-Proje ortağı olduğumuz Uzunköprü tarımının geleceği için çok önem verdiğimiz, Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Tarım Bölümü öğrencilerine başta burs olmak üzere her türlü desteği verdik.

-Hayvancılık faaliyeti yürüten çiftçilerimizin ucuz yem temini için TMO’ dan üreticilerimize arpa temin ettik.

-Çiftçilerimizin kırsal kalkınma destekleri kapsamında makine ekipman hibe desteği başvurularının doğru ve kolay olabilmesi için bir birim oluşturarak başvuruların odamız vasıtası ile yapılmasını sağladık.

-İki dönemdir onurla yürüttüğüm Ziraat Odası Başkanlığı görevimin sonunda Yönetim Kuruluma, Meclis Kuruluma, tüm delege arkadaşlarıma, Değerli Çiftçilerimize ve personelimize yürekten teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından Yönetim kurulu üyeleri Başkan Yıldız Kılıç’a 8 Yıldır Uzunköprü Ziraat Odasında yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti plaket verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL