Sağlık Okuma Sayısı: 148

İYİ Kİ LÖSEV VAR!

Lösev Edirne İl Temsilciliği tarafından kuruluşunun 25’nci yılına özel, Lösev’e kayıtlı aileler ve çocukları, Hasan Ail Yücel Çocuk Müzesi’nde piknik eşliğinde bir araya geldi. Düzenlenen piknik etkinliğinde çocuklara aynı zamanda..

İYİ Kİ LÖSEV VAR!
Lösev Edirne İl Temsilciliği tarafından kuruluşunun 25’nci yılına özel, Lösev’e kayıtlı aileler ve çocukları, Hasan Ail Yücel Çocuk Müzesi’nde piknik eşliğinde bir araya geldi. Düzenlenen piknik etkinliğinde çocuklara aynı zamanda eğitici öğretici çalışmalar yapılıp şarkılar eşliğinde eğlenceli anlar yaşandı.
İstanbul İl Koordinatörü Ayşe Ertuğrul, Lösev’in 25 yıldır sivil toplum kuruluşu olarak var olmasının haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Ertuğrul, “Lösev’e kayıtlı ailelerimiz ve çocuklarımızla hem bir araya gelip hem de bir yaz etkinliği yapmak adına bu parktayız. Edirne Belediyesi ve Edirne Giyim Sanayi Fabrikasına bizlere destek verdikleri için çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hep birlikte güzel bir gün geçirmek adına bir araya geldik, piknik tadında bir organizasyon olacak eğitici ve öğretici çalışmaları yapıp yüzlerimizi boyayacak ve hep birlikte bu eğitici ve öğretici olan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesini gezip şarkılar eşliğinde eğleneceğiz” dedi.
Edirne İl Temsilcisi Ceylan Toker de etkinliğe yaklaşık 50 aileyi davet ettiklerini belirterek, “Lösemili çocuklar vakfının bu yaz günlerinde Lösev’e kayıtlı ailelerle düzenlemiş olduğu piknik etkinliğinde, ailelerimize yiyecek ve içecek ikram edilip çocuklarımızın yüzlerini de boyayıp parkı gezdirerek oyunlar oynayıp eğlenmelerini sağlayacağız’ diye konuştu.
Edirne Belediyle Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise başta Belediye Başkanı Recep Gürkan olmak üzere, Edirne Belediyesi olarak lösemili çocuklara destek verdiklerini söyledi. Çocuklar için hemen organize olup böyle bir organizasyonda Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ni kullanmak istediklerini belirterek, şöyle konuştu.
“Burada çocuklarımızın hem eğlenmelerini hem de lösemili çocuk ailelerinin bir araya gelmelerini sağladık. En önemli amacımız çocuklarımız iyileşsin sağlıklı olsunlar. O anlamda burada birlikte güzel vakit geçireceğiz. Edirne Belediyesi olarak elimizden gelen bütün desteği sonuna kadar Lösev’e veriyoruz ve vereceğiz. Biliyorsunuz Türkiye de Lösanta diye çok önemli bir hastane var ve bu hastanede kanser tedavisi yüzde yüz ücretsiz. Biz bu hastanenin ruhsatı tam verilsin istiyoruz. Şu anlık 75 yatağına Sağlık Bakanlığı ruhsat verdi ama fazla bir kapasitesi var ve bakanlığımızdan Lösanta Hastanesinin tamamına ruhsat verilsin istiyoruz. Bu çok önemli hem tedaviye ulaşabilmekte hem de en yeni tekniklerle kanserli hastalarımıza şifa olmasını temenni ediyoruz. Bütün Lösev çalışanlarına gönüllülerine çok teşekkür ediyoruz. İyi ki Lösev var. hep birlikte dayanışma içerisinde önce çocuklarımız iyileşsin istiyoruz.’

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL