Edirne Haberleri Sağlık Okuma Sayısı: 169

AKSAL,KOCA’YI ZİYARET ETTİ

AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal çalışmaları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı makamında ziyaret ederek Edirne ve ilçelerinde yapılan ve yapımı devam eden sağlık yatırımlarını görüştü.Konu hakkında..

AKSAL,KOCA’YI ZİYARET ETTİ

AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal çalışmaları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı makamında ziyaret ederek Edirne ve ilçelerinde yapılan ve yapımı devam eden sağlık yatırımlarını görüştü.Konu hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Aksal; “Gazi Meclisimizde Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’yı ziyaret ederek:İnşaatı devam Uzunköprü Devlet Hastanesi,Edirne Merkez ASM ihtiyaçları,İlimizdeki hekim ihtiyaçlarına İlişkin taleplerimizi ilettik. Sayın Bakanımıza destekleri için teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Yapımı adeta arap saçına dönen ve yapımı bir türlü tamamlanmayan 200 Yataklı Uzunköprü Yeni Devlet Hastanesi projesinin de görüşülen konular arasında olduğu görüldü.Konu hakkında gazetemize görüşlerini belirten vatandaşlar; “Seçim zamanı gelince Sayın Aksal’ın bakan ziyaretleri ve fotoğrafları da başladı.Vekilimizden aynı performansı seçim sonrası da bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Kentte sağlık hizmet sunumunu güçlendirecek, nitelikli yatak sayısını artıracak yeni hastane son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılacak. 4 blok halinde inşa edilecek hastanede 50’si tek yataklı, 63’ü iki yataklı olmak üzere 113 adet nitelikli hasta odası olacak. Hastane tamamlandığında 6 ameliyathane, 2 doğum salonu, her branştan 45 poliklinik, diyaliz ünitesinde 30, palyatif serviste 20 yatak ile hizmet verecek. Yeni sağlık yatırımı ile kentte yoğun bakım yatak sayısı da artacak. Hastane, 5’i yeni doğan, 20’si yetişkin olmak üzere toplam 25 yoğun bakım yatağı ile hizmete girecek. Yaklaşık 2 bin 500 metrekare büyüklüğe sahip, 21 müşahede yatağı ile acil serviste 4 poliklinik odasında hasta kabulü yapılacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL