Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 301

İSMAİL MERCİMEK YAZDI:UYKUMU KAÇIRAN SORULAR

1 – Amerika, haftalarca Irak’ı havadan bombalarken ve bizlere mısır patlatır gibi kendi televizyon kanallarıyla izletirken, ilk üç günde iki yüz elli binden fazla insanın ölmesine rağmen bizim tv lerde..

İSMAİL MERCİMEK YAZDI:UYKUMU KAÇIRAN SORULAR

1 – Amerika, haftalarca Irak’ı havadan bombalarken ve bizlere mısır patlatır gibi kendi televizyon kanallarıyla izletirken, ilk üç günde iki yüz elli binden fazla insanın ölmesine rağmen bizim tv lerde bugünün uzmanları, gazetecileri, televizyoncuları gıklarını çıkarabiliyorlar mıydı?

2- Avrupa’nın ortasında Yugoslavya parçalanırken, oradaki Müslümanlar katledilirken ABD, AB, NATO sorumlu değil miydi?

3- Yunanistan, Suriyeli sığınmacıları Akdeniz’de öldürürken, boğulmalarını isterken, “Ukraynalı sığınmacılara kucak açıyoruz” diye söylemesinin anlamı ne?

4-Youtube de Bağdat 2003 CNN görüntülerini tekrar izledim ve Kiev ile karşılaştırdım… Farkları ve benzerlikleri irdeledim, kimler daha vahşi ve saldırgan, izler misiniz?

5- ABD’nin ve Nato’nun girip çıktığı hiçbir ülkede asla barış olmamış neden?

6- Kasabının bıçağını yalayan öküz sağ kalmış mıdır acaba?

7- Madem biz de Nato da isek ABD Dedeağaç’ta neden üs açıp yığınak yapıyor?

8-Putin ile Zelenski halklarını savaştırmak yerine kendileri ölümüne kavga etseler hangisi korkup kaçar?

9-Neden savaşlarda taraf olmaya zorlanıyoruz da barışa taraf olamıyoruz?

10-Rusya, “Kıbrıs Barış Harekâtında Türkiye ne kadar haklıysa biz de o kadar haklıyız” benzeri bir laf edince Kıbrıs rum kesimi neden küplere bindi?

11-Yunanistan Nato’ya girerken veto etmeyen yöneticilerimiz kimlerdi?

12-Madem Yunanistan ve Türkiye aynı paktın içinde, neden Akdeniz deki adaları Yunanistan silahlandırırken ABD, AB ve NATO bu olmaz demiyor?

O kadar cahilim ki bu sorulara cevap bulamıyorum, umarım ve dilerim ki aklı başında uzmanlar bu soruları tv lerde sorup cevaplarlar.

Facebook ile ilişkimi yarın itibarıyla keseceğim, bütün dostlardan özür diliyorum zira iki defa hesabıma erişemedim… Hepinize sonsuz saygılarımı sunuyor ve daha yaşanası ve barış içinde bir dünya diliyorum.

Saygıyla kalın…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL