Keşan Haberleri Okuma Sayısı: 1.248

HUKUK

Keşan Erikli sahilindeki sıra dışı davada mağdurlar tarafındayız. Yakın takipteyiz. Bölgenin saygın basın organı Hür Gazete sağolsun konunun son derece hassas olduğu bilinci ve sosyal gazetecilik sorumluluğuyla hem otobandan önce..

HUKUK

Keşan Erikli sahilindeki sıra dışı davada mağdurlar tarafındayız. Yakın takipteyiz. Bölgenin saygın basın organı Hür Gazete sağolsun konunun son derece hassas olduğu bilinci ve sosyal gazetecilik sorumluluğuyla hem otobandan önce son çıkış ehemmiyeti taşıyan 1 Şubat 2021 tarihli Yargıtay Davasını hemde gerekçeli kararı manşetlerine taşıdı. Gelen yansımalar üzerine birkaç makaleyi kaleme almak farz oldu.  Meselenin kamuda yarattığı algı tarafından başlayalım hemen:

Şüphesiz üzücü bir realite….Önyargı ile hemen her dava kaybedenin ilk tepkisi…Bu ülkede hukuk yok….Halbuki belki de vardı sen yok ettin !!!! Hukuku aramayı bilmedin…Sormadın nasıl gidilir hukuka…Sadece bildiğin yerde aklına göre aradın…Bulamayınca…Bastın çığlığı Hukuk Yok…Bir örneği bu çevrede yaşandı….Yüzlerce kişi…Milyonlarca ederi olan bir mülkiyet ile alakalı olarak babalarının yaptığı hukuk içinde samimi gayrete çok da katkı yapmadan….Bir dava açılmış ama yeterli mi demeden….Başka açılacak dava var mı sormadan…Bu davada adaletin tecellisi için eklenecek bir gayret var mı düşünmeden….Onlarca hakimin değiştiği…Kiminin anladığı kimin anlamadan görevden ayrıldığı noktada…Sadece seyrederek Hukuk aramış…Böyle bir arayışla….Hz. Ömer devrinde de olsa Hukuk zor bulunurdu….Halbuki…Aramayı bilene çok özel durumlar hariç stratejik olaylar hariç Hukuk görünür. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada görünür !

KONU NE …Deniz Kenarında sahilde yeni adı ile Bir eski mera varmış…Burası devlete ait miş…Gün gelmiş… Hadi çıkın  olmuş…Niye…Bu arazi özel mülkiyet konusu olamaz mış…Kim demiş…Mahkeme….Peki yüzlerce kişi ne demiş…SEYRETMİŞ…SUSMUŞ…SUSARAK ADALET BEKLEMİŞ…Konuya mahkeme süresince kaç akademik yaklaşım getirilmiş…Kaç imar hukuku bilen heyetler davet edilmiş…Mahkeme ve bildiğini doğru sanan tek heyet dışında kim demiş bu böyle….Soran da merak eden de olmamış…Susmuş seyretmiş adalet beklemiş….Hiç diyen olmamış ki…Kardeşim devlet mi değişti…İşgal mi oldu da bu ülkede de eski devletin tasarrufu yok sayıldı…Bu nasıl iş….Bu ülkede sahillerde denize sıfır bunca yapı yağlı boya tablosu mu…Dememiş….

Başkasının arazisi üstüne yapılan bir yapıda bile tapu vatandaşa uzaktan görünürken…Devlet’in yap dediği….Elektrik suyunu verdiği….Çoğu devlet memurunun da içinde olduğu bir yapısal koordine….Nasıl oluyor da aynı devlet tarafından keen lem yekün addediliyor diyen olmamış….Ne olmuş….Yüzlerce kişi susmuş….Babalarının açtığı dava nerde ne yapar niye bitmez merak eden de olmamış….Bir kasaba nüfusu kadar insan sadece seyretmiş….Sadece bir hakim karar vermiş…Kimse denemiş ki gelin hep beraber buna en azından usulüne uygun itiraz edelim…Seyretmiş…Oluruna bırakmış….Hukuk bu ya….Tecelli eder demiş….Ya etmez ise denemiş….Sonra ne mi olmuş…

Hukuk herkese ders vermiş….Beni sahipsiz bırakır ve takip etmezseniz….Sadece hakkınız gitmez…İmkan ve itibarınız gider demiş…Ve….Devlet verdiğini sanki kendisi değilmiş veren gibi almış…Adeta çökercesine ve bunun adı da Hukuk olmuş karar olmuş ….Susanlar birden konuşur olmuş…Neymiş….Hukuk yok muş….Sormak gerekmez mi.. Bu Hukuk olsun diye ne gayretin oldu….

Dünyanın neresinde seyredince adalet tecelli ediyor…Ne diyelim…Biz biraz duyduğumuz biraz bildiğimiz…Ama…Bu kadar insanı ilgilendiren bir konuda sadece yargıtayda üç kişi gördüğümüz kadar…..konuyu sadece içsel boyutu ile ele aldık…Üzüldük….Ve….Hayret ile sadece bir dosya bu kadar mı sahipsiz olur dedik….Ne diyelim….

Soran olursa diyede ekleyelim…

Bitti mi her şey yok mu yapacak diyen olursa….Hukukta yol ve çare biter mi….Eğer akıllı bir hukuk yolunda olunursa….Her şey yeniden de başlar….Diyeceğim şudur….Hepiniz hepimiz Hukuk için her şeyi yapalım ki….Sonra yine yoksa diyelim bu ülkede hukuk adalet yok diye….Ama…Eğer burayı size veren adalet mantığını….Hakkı ile savunmazsanız bir koca kitle olarak ….

HUKUK SADECE SESSİZCE SİZİ TERK EDER O GÜZEL SAHİLDE ….YINE DE UMUT ADINA… İnşallah…Akıllı bir hamle ile hukuka kucak açılırsa….Hukuk da elinde tapu kucaklar herkesi….TERSİ OLUYORSA BU NİYE OLMASIN ….

SON SÖZ… Önce neyi kaybettiğini anlamak lazım ki….ADALET BİR ÖZLEM OLSUN….Dilerim….Birlikten doğacak güç sizlere yeni bir umut olur….Kusura bakmasın kimse….Ben Olayı değil….Olanı anlattım…..

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL