Köy Haberleri Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 136

HER YAZ AYNI ÇİLE…

Su sorunun kalıcı şekilde çözülmesini istiyoruz. Su olmadığı için cenazemizi komşu köyde yıkadık.   Uzunköprü İlçemize 24 km uzaklıkta olan Yağmurca köyün susuzluktan cenazesini komşu köyünde yıkadı.   Edirne İlimize ..

HER YAZ AYNI ÇİLE…

Su sorunun kalıcı şekilde çözülmesini istiyoruz.

Su olmadığı için cenazemizi komşu köyde yıkadık.

 

Uzunköprü İlçemize 24 km uzaklıkta olan Yağmurca köyün susuzluktan cenazesini komşu köyünde yıkadı.

 

Edirne İlimize  91 Km Uzunköprü ilçemize 24  km uzaklıkta  Yağmurca Köyü halkı her yaz olduğu gibi bu yaz da su sorunu yaşamaya devam ediyor.

Bayramlarda, düğünlerde köy nüfusunun artması ile yetersiz kalan su kaynağı köy halkını canından bezdirdi. Temel ihtiyaçlarını dahi göremez hale geldi. Gelen misafirlere karşı büyük mahcubiyet yaşanıyor.

Yeri geliyor köye gelen misafirlerin köy camiinde abdest alma imkanı bile olmuyor.

Son yaşanan olay ise tümüyle bir rezalet.

Cumartesi günü köydeki cenazede mevta su olmadığı için komşu Çöpköy’e götürülüp yıkandı.

Cenazesini bile yıkayamaz hale gelen köy halkı bu duruma isyan etti.

Su sorunun kalıcı olarak çözülmesi isteniyor.

Bugüne kadar yetkililerin bir çok defa su aramaları, su sondajları ve su pompaları ile çözüme kavuşturmaya çalıştıysa da su sorunu bitmedi. Küresel ısınma, iklim değişikliği ve her yıl artan kuraklık ile su kaynakları her geçen yıl azalmaya devam ediyor.

DSİ Jeoloji mühendislerin su sorunun kalıcı olarak çözülmesi için dile getirdiği Çöpköy merasında bulunan suyun Yağmurca köyüne getirilmesi projesi ile ilgili bir gelişme ise hala yok.

Köy muhtarı Mahmut Yenilmez ve köy halkı su sorunun ortadan kalkması için devletimizin kalıcı bir çözüm üretmesini istiyorlar. Kalıcı çözüm için yapılacak doğru yatırım ile her yıl geçici çözümler için yapılan masrafların da önüne geçilmiş olacaktır.’’Dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL