Köy Haberleri Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 430

HAZİRAN YAĞMURU KORKUTTU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uzunköprü ve köyleri  için gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıklamış ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyarmıştı. Uyarıların..

HAZİRAN YAĞMURU KORKUTTU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uzunköprü ve köyleri  için gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıklamış ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyarmıştı.

Uyarıların ardından kuvvetli yağışın etkisi altına giren Uzunköprü’de Haziran ayında en çok yağışı Elmalı, Yağmurca,Sipahi,  Çöpköy  Mahallesinde .  etkili olan yağışlar derelerin ve bayırlardan gelen  sularla  ekili arazilerin   çok azda  olsa  sular altında kalmasına neden oldu. Elmalı köyünde bayırlardan gelen sular ve çamurlar köy yollarını ve birkaç  evi çamur içinde bıraktı

ilçe genelinde sabah saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan yağışların özellikle bölgenin Buğday ve ayçiçeği  ekili alanların Yüksek yerlerden gelen suların ekili arazilerin  sular altında kalmasına yol açtığını belirtti.

 

14 Haziran 2022 Salı günü Saat 14.00 sıralarında etkili olmaya başlayan yağışın Uzunköprü köyleri Gazimehmet Eskiköy,Kiremitçisalih, köylerinde dolu etki yarattığı bilgisi paylaşıldı.

 

Çakmak Köyü  Bayırında  Haziran ayının ikinci  haftasında en fazla yağış alan Tarlalar adeta göle dönüştü

Şu anda zararın ne kadar olduğu konusunda yağışların durması sonrasında yapılacak hasar tespit çalışmaları sonucunda gerçek durum ve tablo ortaya çıkacaktır diye düşünüyoruz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL