Eğitim Okuma Sayısı: 584

GÖKÇEN SEVEN KIZILAY ANAOKULU 3 MARTTA AÇILIYOR

GÖKÇEN SEVEN KIZILAY ANAOKULU 3 MARTTA AÇILIYOR Türk Kızılay İstanbul Merkez Şube Başkanlığı’nın başlattığı yenilikçi projelerden biri olan “81 İl 81 Kızılay Anaokulu Projesi” ülke çapında bir eğitim kurumu inşası..

GÖKÇEN SEVEN KIZILAY ANAOKULU 3 MARTTA AÇILIYOR

GÖKÇEN SEVEN KIZILAY ANAOKULU 3 MARTTA AÇILIYOR

Türk Kızılay İstanbul Merkez Şube Başkanlığı’nın başlattığı yenilikçi projelerden biri olan “81 İl 81 Kızılay Anaokulu Projesi” ülke çapında bir eğitim kurumu inşası projesidir. Ülkemizin 81 ilinde 81 tane anaokulu yapımını ve Milli Eğitim Bakanlığımıza devrini içermektedir.

Türk Kızılay’ın önemli misyonlardan biri de eğitimdir. Kızılay Anaokulları projesi bu perspektif ile başlamıştır. Şube Başkanlığımızca okulöncesi eğitim, tüm eğitim ve öğretim hayatının temelinin atıldığı bir dönem olarak nitelendirilmektedir. Bu neden ile 81 İl 81 Kızılay Anaokulu projesi geleceğe ve gelecek nesillere Türk Kızılayı İstanbul Merkez Şube Başkanlığı tarafından yapılmış vizyoner bir yatırım olarak değerlendirilmektedir.

Sayın Semiha YILDIRIM Hanımefendinin himayelerinde 81 ilde yapılacak olan anaokulları Türk bayrağının simgeleri olan ay ve yıldızı esas alan bir mimari yapıda inşa edilmektedir. 350 metrekare kapalı, 110 metrekare açık alanasahip, 4 derslik ve 1 çok amaçlı salonu bulunan Türk Kızılayı Anaokullarında çocukların gelişimi için tüm eğitimve oyun birimleri tam donanıma sahip olmaktadır. 2016 yılında Bitlis ili Adilcevaz ilçesinde inşa edilen İlk Umut Anaokulu ile projemiz başlamıştır.

81 İl 81 Kızılay AnaokuluProjesi kapsamımda proje sahibi Türk Kızılay İstanbul Merkez Şube Başkanlığınca 81 ilimizde yapılan çalışmalar neticesinde 50 ilimizde Kızılay Anaokulları tamamlanmıştır ve Milli Eğitim Bakanlığımıza devredilerek eğitim öğretime başlanmıştır. Proje kapsamında 14ilimizde deplanlama ve inşa çalışmaları devam eden Kızılay Anaokullarımız bu eğitim öğretim yılı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığımıza devredilecektir. Yapımı tamamlanan Kızılay Anaokullarımız 8000minik öğrenci kapasitesi ile hizmet vermektedir.

Edirne/Uzunköprü ilçemizde yapımı tamamlanan Gökçen Seven Kızılay Anaokulumuz 81 İl 81 Kızılay Anaokulu Projesi kapsamında tamamlanarak eğitim öğretim faaliyetine başlanan 50. Anaokulumuzdur. Bağışçısı Sanmar Denizcilik aynı zamanda Sinop ili  Hacı Mukaddes Gürün Kızılay Anaokulunun bağışçısı olup 81 İl 81 Anaokulu Projesine 2 Anaokulu bağışında bulunmuştur.Gökçen Seven Kızılay Anaokulu 2021-2022 eğitim öğretim yılında hizmete girmiş olup,160 öğrenci kapasiteli olup şuanda 57 öğrencilere hizmet vermektedir.

GÖKÇEN SEVEN (1940-2011)

1940 Adapazarı doğumlu olan Gökçen Seven Bulgaristan göçmeni bir Ailenin oğludur.

Babası Kazım Seven’in asker olması nedeni ile ilk,orta ve lise öğrenimini Türkiye’nin farklı şehirlerinde tamamlamıştır. 1961 yılında, Yüksek Denizcilik Okulu’nun makine bölümünden mezun olmasını müteakip 21 yaşında denizcilik hayatına atılmıştır. 15 yıl boyunca farklı armatörlere aitTürk ticaret gemileri ile uzak seferlere iştirak etmiş,  baş makinistlik veenspektörlükgörevlerini üstlenmiştir. Kurucu ortakları arasında olduğu Sanmar Denizcilik,Türkiye’nin ilk özel römorkörcülük hizmetlerini yerine getirmiş, ilk açık deniz römorkör ihracatını gerçekleştirmiştir. Gökçen Seven, evli ve iki çocuk sahibi, her fırsatta kitap okuyan, okumaya ve eğitime önem veren, hayırsever, analitik düşünebilen, vizyoner bir kişiliğe sahip olmuştur. 2011 yılında İstanbul’da vefat etmiştir.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL