Edirne Haberleri Meriç Haberleri Okuma Sayısı: 302

ERGİN: ‘’ÜRETİM YAPMAK MÜMKÜN MÜ?

Gıda Komitesi tarafından çiğ süt fiyatı 7,5 liraya sabitlendi. Gerçekleştirilen sabit fiyatın ardından Tarım Bakanlığı 20 kuruş olan çiğ süt desteklemesini artan maliyetler nedeniyle 50 kuruşa çıkardı. Süt fiyatının sabitlenmesine..

ERGİN: ‘’ÜRETİM YAPMAK MÜMKÜN MÜ?

Gıda Komitesi tarafından çiğ süt fiyatı 7,5 liraya sabitlendi. Gerçekleştirilen sabit fiyatın ardından Tarım Bakanlığı 20 kuruş olan çiğ süt desteklemesini artan maliyetler nedeniyle 50 kuruşa çıkardı. Süt fiyatının sabitlenmesine tepki gösteren İYİ Parti Meriç İlçe Başkanı Ömer Ergin, üreticilerin girdi maliyetlerinden dolayı yaşadıkları zorluklara değindi.

İYİ Parti Meriç İlçe Başkanı Ömer Ergin, süt üretiminden sofralara kadar gelen süreçte yaşanan sorunlara ilişkin yazılı açıklamalarda bulundu. Gerçekleştirilen açıklamada hükümetin hem üreticinin hem de tüketicinin umudunu yok ettiğini belirten Ergin; “Süt fiyatı sabit, yem fiyatı serbest böyle üretim yapmak mümkün mü? Üretici kâr etsin, tüketici de uygun fiyatla süt ve ürünlerini tüketsin ister. Bunu sağlaması gerekende devleti, tarımı yönetenlerdir. İnsanı ayakta tutan umuttur. AKP hükümeti hem üreticinin, hem de tüketicinin umudunu yok ediyor. Süt hayvancılığı 365 gün süren ve ara verilmesinin mümkün olmadığı bir iş. Bu sektörü diğer sektörlerle bir tutmak yanlış. İnek olmaz ise besi hayvanı da olmaz ve bu işten çıkan bir daha da geri dönmez. Bu mesele sadece üreticinin meselesi değil aynı zamanda tüketicinin de meselesidir. Yerli üretici üretimi bırakıp başka bir şekilde karnını doyurmaya çalışırsa bunun acısını ülke olarak ödemek zorunda kalırız dolayısı ile bu herkesin meselesidir. Devlet üreticiye hayvanını kestirmeyi yasaklamış, ancak işini nasıl sürdüreceğini söylemiyor, yem fiyatı serbest, süt fiyatı sabit nasıl olacak bu iş? Eskiden hayvancılık kan kaybediyor diyorduk, şimdilerde hayvancılıkta kaybedilecek kan da kalmadı. Hükümet süte seçime yakın zam gelmesin diye ülkenin hayvancılığını bitirmeyi göze alıyor, yazıklar olsun.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL