Eğitim Okuma Sayısı: 372

EDİRNE OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ

1 Haziran 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut ÖZER’in “1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında Türkiye’de 5 yeni Olgunlaşma Enstitüsünün açılacağı müjdesini vermişti. Sayın Bakan’ın..

EDİRNE OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ

1 Haziran 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut ÖZER’in “1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında Türkiye’de 5 yeni Olgunlaşma Enstitüsünün açılacağı müjdesini vermişti. Sayın Bakan’ın açıklaması şu şekilde olmuştu:

 

“Türkiye’nin 24 noktasında olgunlaşma enstitüleriyle geçmişten günümüze tarihî dokuyu, kültürü taşımak ve inovatif yaklaşımlarla güncelin içine dâhil etmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Özer, “Olgunlaşma enstitülerimizde Osmanlıdan, Selçukludan gelen geleneksel üretim, sanat, kültürle ilgili müktesebatı günümüze taşımada çok büyük işler görüyor. Özellikle olgunlaşma enstitüleriyle ilgili projeleri Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 24 olan olgunlaşma enstitüsünü de genel müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 29’a çıkarıyoruz. Bugün itibarıyla Edirne, Balıkesir, Kastamonu, Zonguldak ve Siirt illerimize de birer olgunlaşma enstitüsü kuruyoruz.” dedi.”

Olgunlaşma Enstitüleri nedir?

Kültürel değerlerimizi özellikle geleneksel el sanatlarımızı ve giyim kültürümüzü araştıran, asıllarını koruyarak yeni ürünler hazırlayan, bu ürünleri arşivleyerek gelecek kuşaklara aktaran, bunların ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtılmasını sağlayan, teknolojik gelişmelere paralel olarak sektörde yer alacak nitelikli elemanlar yetiştiren, eğitim ve öğretimin yanı sıra araştırma, tasarım ve üretim, tanıtım ve pazarlama süreçlerinin tümünü gerçekleştirmektedir.

Bu misyon ile açılan Edirne Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğüne uzun yıllardır Uzunköprü Halk Eğitimi Merkezi Müdürü olarak görev yapan Hakan ÇİÇEK görevlendirildi. Müdür ÇİÇEK kişisel ve kurumsal sosyal medya hesaplarından enstitü ile ilgili paylaşımlarda bulunarak yeni açılan kurumun hazırlık çalışmalarına başladı.

Bir asıra yakın Osmanlı Devletine başkentlik yapmış, Balkan coğrafyasının önemli merkezlerinden olan, farklı din ve milletlerin buluşması noktası olan Edirne’mizde göreve başlayan hemşerimize yeni görevinin hayırlı olmasını diler, çalışmalarında başarılar temenni ederiz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL