Eğitim Okuma Sayısı: 145

DEVAMSIZ ÖĞRENCİLERİN AİLELERİNİ ZİYARET ETTİLER

DEVAMSIZ ÖĞRENCİLERİN AİLELERİNİ ZİYARET ETTİLER   Uzunköprü ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gazetemize yapılan yazılı açıklamada:  Eğitim ve öğretimin hedeflerine ulaşılabilmesi için öğrencilerin okula devamı büyük önem arz etmektedir.    ..

DEVAMSIZ ÖĞRENCİLERİN AİLELERİNİ ZİYARET ETTİLER

DEVAMSIZ ÖĞRENCİLERİN AİLELERİNİ ZİYARET ETTİLER

 

Uzunköprü ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gazetemize yapılan yazılı açıklamada:  Eğitim ve öğretimin hedeflerine ulaşılabilmesi için öğrencilerin okula devamı büyük önem arz etmektedir.

 

 

Yapılan araştırmaların sonuçları devamsızlığın başarı, okul terki, suç işleme ve zararlı madde kullanımı gibi birçok konu ile ilişkili olduğunu göstermektedir. Bu bağlamda eğitim ve öğretim sisteminde devamsızlık sayılarının azaltılması için gerekli tüm düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Kanun ve ilgili Yönetmelik gereğince öğrencilerin okula devamının sağlanması konusunda gerekli tedbirlerin alınması gerektiği ifade edilmiştir.

 

Devamsızlığın bireysel, ailevi, ekonomik, sosyal, çevresel ve okul kaynaklı çeşitli nedenleri bulunmakta olup gerçekleştirilecek çalışmalarda bütünsel bir yaklaşımla hareket edilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda devamsız öğrencilerin okula devamlarının sağlanması ve devamsızlık oranının azaltılması amacıyla yapılacak çalışmalar kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Koray KURTAR, Şube Müdürümüz Sayın Özcan GÜNER, Uzunköprü Sosyal Yardımlaşma ve  Dayanışma Vakfı Müdürümüz Sayın Fatih ERKOL, Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğümüz Komiseri Sayın İlker ÖZDEMİR, Aşcıoğlu Mahallesi Muhtarı Sayın Şaban KINALI  ve okul müdürlerimiz bir araya gelerek yaptıkları ziyaretlerle ailelere bilgilendirme yapmışlardır.’’Açıklamasına yer verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL