Doğa Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 141

ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ

Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Çevre Haftası Etkinlikleri sona erdi.Etkinliklerin son gününde ilçemiz Ördekli Göl’de tiyatro etkinliği düzenlendi.Konu hakkında Uzunköprü Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Çevre Haftası’nı kutlamak ve depremden etkilenen çocuklarımızın..

ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ

Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Çevre Haftası Etkinlikleri sona erdi.Etkinliklerin son gününde ilçemiz Ördekli Göl’de tiyatro etkinliği düzenlendi.Konu hakkında Uzunköprü Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Çevre Haftası’nı kutlamak ve depremden etkilenen çocuklarımızın yüzlerinde gülücükler oluşturmak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliğe Ördekli Göl Mesire Alanı’mızda ev sahipliği yaptık. Tiyatro ile başlayan bu güzel etkinliği, göklerde süzülen uçurtmalar ile sonlandırdık. Çevre Haftası kutlu olsun!” ifadelerine yer verildi.

 

5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ

Dünya Çevre Günü, İsveç’in Stockholm kentinde 1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansından bu yana, her yıl 5 Haziran tarihinde, çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık yaratılması ve eylemde bulunulması amacıyla kutlanmaktadır.

2018 Dünya Çevre Gününün sloganı “Plastik Kirliliğiyle Mücadele Et (Beat Plastic Pollution)” olarak belirlenmiştir. Plastik atıkların doğa ve yaban hayatı ile insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması doğrultusunda insanların günlük hayatlarında değişiklikler yapması çağrısında bulunulmaktadır.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL