Köy Haberleri Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 240

ÇALIKÖYLÜ VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Gazetemizi ziyaret eden okurumuz Onur Yenice köylerde yaşanan su sıkıntısına tercüman oldu. Yenice; “Yaklaşık 1 yıldır Köy evimde suların kirliliği ve tazyiksizliği karşısında sıkıntı çekiyorum. Bugün(30 Ağustos 2023) Köylerin su..

ÇALIKÖYLÜ VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Gazetemizi ziyaret eden okurumuz Onur Yenice köylerde yaşanan su sıkıntısına tercüman oldu.

Yenice; “Yaklaşık 1 yıldır Köy evimde suların kirliliği ve tazyiksizliği karşısında sıkıntı çekiyorum.

Bugün(30 Ağustos 2023) Köylerin su işleri İl Özel İdaresi’ne bırakıldıktan sonra her geçen gün su sorunu artarak devam etmektedir.Çalıköy’de oluşan su patlakları haftalarca devam etmekte ve akan suya sadece bakılmaktadır.Su kıtlığının had safhada olduğu bugünlerde yetkililerin bu duruma seyirci kalması son derece düşündürücüdür.

Su faturalarında hizmet bedeli adı altında son derece yüksek bedeller alınmaktadır.Ancak karşılığında ne yazık ki hiçbir hizmet verilmemektedir.Günlerdir ana boru hattındaki branşmandaki eziğin tamiri için başvurularımız yanıtsız kalmaktadır.Ve bugün ben Çalıköylü bir vatandaş olarak bu işi kendi imkanlarımla ve kendi cebimden halletmek zorunda bırakılıyorsam yazıklar olsun!

Muhtarlar üst yönetimlerin sorun yaratan uygulamalarına boyun eğmeden halkın çıkarları doğrultusunda çözüm önerilerini ilgili makamlara bildirmelidirler.

Köyler su konusunda özerk bırakılarak bu hizmetin muhtarlıklar aracılığıyla yürütülmesi elzemdir.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL