Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 740

BUYURSUNLAR MEYDAN ONLARIN

Sevgili okurlarım, Uzunköprü’nün  siyaset gündemi çok sıcak   Türkiye’de olduğu gibi Uzunköprü gündemi de birden değişiyor.şahsım olarak ben değişmesine izin vermeyeceğim. Bülbül  Korusu Uzunköprü halkınındır. Gecen Hafta Uzunköprü Bülbül Korusuydu bu..

BUYURSUNLAR MEYDAN ONLARIN

Sevgili okurlarım, Uzunköprü’nün  siyaset gündemi çok sıcak   Türkiye’de olduğu gibi Uzunköprü gündemi de birden değişiyor.şahsım olarak ben değişmesine izin vermeyeceğim. Bülbül  Korusu Uzunköprü halkınındır.

Gecen Hafta Uzunköprü Bülbül Korusuydu bu hafta AKP Meclis üyesi Orkan Algül’ün istifası olacak. AKP Meclis üyesi Orkan’ın İstifa nedeni de bülbül korusuna dayanıyor.

19 Şubat 2021 Cuma günü İstifa kararı alan Algül, 20 Şubat 2021 Cumartesi günü istifasını Sosyal medya hesabından paylaşmadan beni aradı. İstifa nedenlerini anlattı. İlçe başkanı ve ilçe başkan yardımcısı ile 2 saate yakın konuştuklarını  konuşmanın ardından evinin önünde Başkan yardımcı Evren Sezenler tarafından darp edildiğini anlattı. Evinin önünde kameraların olayı çektiğinin altını da çizdi. Algül AKP Uzunköprü İlçe Başkan Yardımcısı   Evren Sezenler’den şikayetçi olduğunu da belirtti.

 

Orkan Algül,  istifa bugünden alınan bir karar değil. Nereden başladığını açıklayayım dedi.bende dinleyip hem haber ,hemde köşeye taşıyacağımı söyledim.üzerine basa basa sordum. İstifadan geri dönüş olur mu? kesinlikle olmaz dedi.Rahmetli Demirel’in Meşhur sözü 24 saat çok uzun bir süre.inşallah böyle olmaz.

Söz Algül’ün Esasen bülbül korusu olayı ile başlayan bir sıkıntım oluştu.2,5 senedir uzun köprü belediye meclisinde ve diğer sosyal mecralarda yaptığımız mücadele tamamen temiz şeffaf ve Uzunköprü için yapılması gerekenler/yapılmayanlar çerçevesindeydi. Bunların üzerine bu olayda tek yumruk olmamız gerektiğini düşündüm. Yani orası çalılıktı yok efendim burada az ağaç vardı gibi bahane üretmeksizin bülbül korusunun 1m2sinin dahil kimseye verilmemesinin gerektiğini düşünüyorum.halkın olan halkta kalmalı. Sosyal demokrat çizgide bulunan insanların oylarını alabilmemiz için bunlara dikkat etmemiz gerekiyor çünkü bu grup insanların hassasiyet duyduğu konuların başında çevre geliyor. Aksi takdirde seçime yönelmiş çalışmalarımız boşa gidecektir. Bizler 2.5 senedir bir mücadele verirken her türlü saldırıya eleştiriye göğüs gerdik hatta bu saldırılarda haddini aşan beyanatlar da oldu. Biz bu ak parti mücadelesini partimizi zirveye çıkarabilmek için verirken başka birileri emeklerimizi boşa çıkarmamalı.

 

Tabi bunlarla beraber belediye meclisindeki mevcut seviyesizliğin de işin tadını kaçıran , heves kıran bir etken olduğunu söylemem gerekir. Süs bitkisinden hallice olduğumuz yerde durmaktansa istifa etmek elzemdir.

Gel geç bir siyaseti hayal etmemiştim ama böyle oldu biz yokken herkes daha rahat edecek gibi yani bana hissettirdikleri budur. Buyursunlar meydan onların.

 

 

18 Şubat 2021 Perşembe günü yazdığım köşe yazım UZUNKÖPRÜ SAHİPSİZ DEĞİLDİR!  Yazıma çok yorum geldi. AKP İl genel meclis üyesi Nedret Akbulut, Sayın Kartel Medya belediye başkanı yalan konuşuyor…doğru değil…hiç kimse Orman idaresi burayı belediyeye teklif etti de belediye almadı demedi…kendi çalıp oynuyor yok öyle bişey….Şu dendi ve bunu biz söyledik :

BELEDİYE BU GÜNE KADAR NEDEN ORMANA MÜRACAT EDİP BURASININ MESİRE ALANI OLARAK TESCİLLENMESİNİ İSTEMEDİ…NEDEN MÜRACATI YOK…KATILIMCILAR NEDEN BU SORUYU BELEDİYEYE SORMUYOR…EĞER YAPILSA İDİ TESCİLLENÎRDİ VE BUGÚN GÜNDEM OLURMUYDU SAYIN KARTEL MEDYA….

 

Bu Yoruma Uzunköprü belediye Başkanı Özlem Becan ,cevap verdi.

Sn, Akbulut, İslam’ın şartı beş, altıncısı haddini bilmek. Lafını bil de konuş! Mübarek Kandil gecesi yalan konuşmaya utanmıyor musun?

Benim söylediklerim kelimesi kelimesine ve tarih tarih doğru kendi çalıp kendi oynayan tek isim de sizsiniz.

Yalan siyasetinizi reddettiğimi de defalarca söyledim. Meydanı boş bulmuşsun her zamanki gibi atıp tutuyorsun. Boş tenekeden de buna benzer bir gürültü çıkıyor.

Sen şunu söyle iktidar partisi sizsiniz Bülbül Ormanı’nın kime verilmeye çalıştığını başvuran firmaların kimler olduğunu açıkla bütün Uzunköprü bilsin.

Belediyeye uygulama imar planı içinde mi demenin dışında bu konuyla ilgili hiçbir yazı gelmemiştir. Biz de buna cevaben yazdıklarımızı tüm kamuoyu ile paylaştık.

Bülbül Ormanını, siz birilerine vermeye çalışıyorsunuz Belediye değil! Niye parti olarak itiraz dilekçesi vermediniz o vakit bunu açıklayın.

Ben sana net bir şey söyleyeyim de bil. Uzunköprülülerin çekirdek satarken şimdi bindiği arabaları beğenmeyecek duruma gelen siyasetçilerin laflarına karnı tok.

Kandilin mübarek olsun, Allah ıslah etsin seni. Haram yemek ve yalan söylemek en büyük günahtır unutma!

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL