Köy Haberleri Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 524

BALABAN VAKFI KURULDU

İlçemize bağlı Balabanköy halkı tarafından “Balaban Vakfı” ismiyle yeni bir vakıf kuruldu.Balaban Vakfı Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Odabaşı tarafından konuya ilişkin gazetemize yapılan açıklamada;”Kuruluş fikrini veren ve ilk kurucular..

BALABAN VAKFI KURULDU

İlçemize bağlı Balabanköy halkı tarafından “Balaban Vakfı” ismiyle yeni bir vakıf kuruldu.Balaban Vakfı Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Odabaşı tarafından konuya ilişkin gazetemize yapılan açıklamada;”Kuruluş fikrini veren ve ilk kurucular arasında yer alan Balabanköy’den yetişmiş Prof. Gürcan Koçan,Ressam Cevdet Kocaman,Hasan Çevik,Öğretmen Ceyhan Kayalı,Bülent Uçar,Mali Müşavir Halil Kardeş,Merhum Mimar Mehmet Arda,Çeltik Üreticiler Birliği Başkan Vekili Veli Balaban,Koop. Başkanı Mehmet Arda,Ziraat Mühendisi Hüseyin Uçar,Ziraat Odası Başkan Vekili Özcan Kayalı,Şenbaş Tarım,Balaban Köy Muhtarı Özgür Çevik,Mali Müşavir Enver Çevik,Prof. Özer Ergün,Makine Mühendisi Hasan Tahsin Avcı,Esnaf Murat Çevik,Ziraat Mühendisi Egemen Arda,Makine Mühendisi Yalçın Sabak ve birçok Balaban Köylünün oluşturduğu Balaban Vakfı 1 Aralık 2022 Tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak tüzel kişilik kazandı.

Balaban Köy’de yaşayan veya  doğan,ailesi bu köylü olan tüm Balaban Köylülerin üye olacağı vakıf köyün tarihsel değerlerini korumak,güncel değerlerini toplumsal ve ekonomik temellerini geliştirip,tanıtıp,çevre,sağlık,eğitim,sanat ve bilim alanında çalışıp üyeler arasında iletişim ve yardımlaşmayı amaçlamaktadır.Geçici yönetim kurulu genel kurulunu yapıp amaçlanan hizmetine geçecektir.” İfadelerine yer verdi.

Vakfın Geçici Yönetim Kurulu Şu İsimlerden Oluşuyor

Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı:Ahmet Odabaşı,Ayşe Temiz,Nilay Arda,Özcan Kayalı,Av. Mecit Eren Kayalı,Ziraat Mühendisi Mustafa Dedeağaç

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL