Köy Haberleri Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 238

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI   19 Ekim Muhtarlar Günü, 19 Ekim 2022 Çarşamba Günü düzenlenecek olan programla kutlandı. Program; saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı…

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

 

19 Ekim Muhtarlar Günü, 19 Ekim 2022 Çarşamba Günü düzenlenecek olan programla kutlandı.

Program; saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.

Program; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından kutlama mesajlarının okunması ve Uzunköprü Köy ve Muhtarlar Derneği Başkanı Nevzat Öztürk  tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla devam etti.Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan programa Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan,Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü,İl Genel Meclis Üyeleri,Kurum Amirleri,Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Mahalle ve Köy muhtarları katıldı.

 

Başkan Öztürk yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:’2015 yılında resmi gazete de yayımlanan başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar günü olarak kabul edilmiştir. Her yıl 19 Ekim “Muhtarlar Günü” olarak kutlanmaktadır.

Bu anlamlı günün halkımıza ve görevlerini fedakârca yürüten tüm muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

 

Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

 

Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır.

 

Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

 

Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri fedakârca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir.

 

Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı takdirlerimi sunuyor, İlçemizde görev yapan tüm Köy ve mahalle muhtarlarımızın “Muhtarlar Günü’nü” en kalbi duygularımla kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 

Sözlerime son vermeden önce biz Muhtarlarımıza Ali Evci tarafından “Muhtarlar Marşı’nı” sizlere okumak istiyorum;

 

Türk Muhtarı ATATÜRK’ün izinde,

Özgürlük ateşi yanar özünde,

Evrensel düşünür hürdur sözünde,

Çağdaş uygarlığa koşuyor muhtar.

 

Güç kaynağı Cumhuriyet ilkesi,

Vatan için çarpar en son nefesi,

Sığınağı AL Bayrağın gölgesi,

Coştukça bir daha coşuyor Muhtar.

 

Hizmet yarışında bir taraf tutmaz,

Vazife kutsaldır bunu unutmaz,

Adaletli olur haksızlık etmez,

Bütün engelleri aşıyor Muhtar.

 

Yetkisi sınırlı, görevi ağır,

Türk Muhtarı açtı yeni bir çığır,

Bugün senin günün, gururla bağır,

Büyük sorumluluk taşıyor MUHTAR..

 

Program Gazi Turhan bey Ortaokul  öğrencilerinin şiirlerini okunmasının ardından Kortej eşliğinde Uzunköprü Belediyesi Atatürk Parkına yürüyerek gidildi. ardından  Uzunköprü Belediyesi Atatürk Parkında Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın   verdiği kahvaltıya Uzunköprü Kaymakamı onur Kökçü,  Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü,İl Genel Meclis Üyeleri,Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Mahalle ve Köy muhtarları katıldı.

Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü’nün  tarafından verilen akşam yemeği ile Muhtar günü etkinliği  sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL