Tarım Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 233

ZİRAAT ODASI GÜBRELEME VE GÜBRELEMENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Uzunköprü Ziraat Odası Ziraat mühendisleri Çakmak, Meşeli, Kurttepe ve Hamitli köylerini ziyarette bulundular. Ziyaretle ilgili Uzunköprü Ziraat Odası Resmi Sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmede Gübreleme ve Gübrelemenin  önemine dikkat çekildi…

ZİRAAT ODASI GÜBRELEME VE GÜBRELEMENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Uzunköprü Ziraat Odası Ziraat mühendisleri Çakmak, Meşeli, Kurttepe ve Hamitli köylerini ziyarette bulundular.

Ziyaretle ilgili Uzunköprü Ziraat Odası Resmi Sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmede Gübreleme ve Gübrelemenin  önemine dikkat çekildi.

 

GÜBRELEME

İlkbaharda yağmurlar nedeniyle oluşabilecek azot kayıplarını önlemek amacıyla azotun parçalı verilmesi gerekmektedir. İlk uygulamanın kardeşlenme sonu-sapa kalkma dönemi öncesinde, ikinci uygulamanın ise sapa kalkma döneminde ilk boğum görüldüğünde yapılması önerilmektedir. Azot uygulaması bir defada yapılacaksa sapa kalkmadan hemen önce uygulanması gerekir.

GÜBRELEMENİN ÖNEMİ

Başaklanma döneminde uygulanan azot, süt olum döneminde güçlü protein ağları oluşumuna ve süt olum dönemi sonrasında da protein birikimine neden olduğundan, yüksek proteinli tane üretimi sağlar.

Böylece yüksek verimli ve yüksek değerli ürün elde edilir.

Çiftçilerimize gübreleme zamanının geldiğini hatırlatan mühendislerimiz hava koşullarının uygun olması halinde gübrelerini atmaları gerektiğini hatırlattılar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL