Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 102

ZİNCİR MARKETLERE DENETİM

Uzunköprü Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ile Uzunköprü ilçe tarım müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe genelindeki zincir marketlere kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Ekipler, hijyen kuralları, ürünlerin son kullanma tarihleri, reyon fiyatları..

ZİNCİR MARKETLERE DENETİM

Uzunköprü Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ile Uzunköprü ilçe tarım müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe genelindeki zincir marketlere kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Ekipler, hijyen kuralları, ürünlerin son kullanma tarihleri, reyon fiyatları ile kasa fiyatlarının karşılaştırılması gibi denetimlerin yanı sıra fahiş fiyat denetimi de yaparak kurallara uymayan işletmelere tutanak tutarak ceza kesti.

 

Uzunköprü Zabıta Müdürlüğü ve Uzunköprü İlçe Tarım Müdürlüğü’nün ortak yaptığı uygulamalarla ilgili olarak gazetemize bir bilgi notu paylaşıldı.

 

Kurallara uymayan işyerlerine 5996 sayılı kanun kapsamında idari yaptırım cezası adına Uzunköprü belediye encümenine havalelerin yapıldığı bilgisi paylaşılarak; “

İlçemizde faaliyette bulunan zincir marketlere, Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafınca, (Son Tüketim Tarihi), Ürün fiyat etiketleri ile kasa barkod fiyatının karşılaştırılması, Satışa sunulan ürünlerin fiyat etiketlerinin yanı sıra bazı ürünlerde de gramaj kontrolü yapılmıştır. Yapılan denetimlerde kanun ve yönetmeliklere aykırı eden belirtilen standartlara riayet etmeyen işyerlerine iki kurumla ilgili mevzuatlar çerçevesinde idari para cezası uygulanması için tutanak tutanak işlem yapılmıştır. Her iki kurumumuzda halkımızın güvenilir gıdaya ulaşması için sahada olmaya devam edecektir.” denildi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL