VATANDAŞLARDAN İKTİDARA ÇAĞRI! AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNİN GÜBRE FİYATLARINDAN HABERİ YOK MU?

Uzunköprü Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan, Kendisine ait Sosyal medya hesabından  yaptığı paylaşımına vatandaşlardan  yorumlar geldi.   Egemen Aslan,  Tarım Kredi Kooperatif Market ucuz ürün satış noktalarında da “gübre” satışı..

VATANDAŞLARDAN İKTİDARA ÇAĞRI! AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNİN GÜBRE FİYATLARINDAN HABERİ YOK MU?

Uzunköprü Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan, Kendisine ait Sosyal medya hesabından  yaptığı paylaşımına vatandaşlardan  yorumlar geldi.

 

Egemen Aslan,  Tarım Kredi Kooperatif Market ucuz ürün satış noktalarında da “gübre” satışı da yapılmasını istiyoruz.

Eskiden arazi ölçeğimize göre 2-5-8 ton alabiliyorduk. Günümüzde ancak kilo ile alabileceğiz. Çok pahalı! Paylaşıma yapılan yorumlar.

 

Naim Hoşgör

Egemen abi ürün var yurt dışında ithalat ile ilgili bir dümen dönüyor . Türkiye cif fiyatı 240-250 usd arası ve iki yıl sabit fiyatlı kontrat ile burada başka tezgah var. Milletin üzerinden sömürü misali para toplama . Zenginin partisi olmaz devlet kurumları da maalesef bu kervanda.

Egemen Aslan

Birileri parayı, malı götürecek diye bu millet yoksullaşmamalı, borca batmamalı.

 

Ali Oral

Bu millet vekillerinin gübre fiyatlarından haberi yok her halde geçen yıl Aralık ayında 250 bin tl ‘lik gübre aldım bugün aynı gübreyi alabilmek icin % 225 daha fazla ödeyip 820 bin tl ‘ye almam gerekiyor benim ürünüme % 25 ila % 35 arası zam yapan zatlar bu işin de bir çaresine baksın.

Egemen Aslan

Dekara 30 kilo toprak altı, 25 kilo üre, 25 kilo 26 nitrat olmak üzere toplamda 80 kilo gübre kullanmak zorundayız. Bu iş kopmuş Ali Allah üreticilerimizin yardımcısı olsun, bir çok üretici bu yıl gübre zor kullanır veya çok az gübre atmak zorunda kalabilir. Bir kısım üretici buğday ekiminden vazgeçip ayçiçeğine yönelebilir.

Ali Memişoğlu

Egemen Aslan gerçekten gübre fiyatlarında anlamsız bir artış var bunu düzeltecek olan iktidardır çiftçiler büyük çoğunlukla taban gübresi atmadan ekim yapacaktır sanıyorum.

Tunay Aslan

Gübreyi kimse almaz beklerse ve medyada destek verirse birde Dolar düşerse düşebilir aynı olay bundan 10 yıl öncesi de olmuştu gübre inanılmaz boyutta yükseldi ve sonrasında normal satışının da altına düştü Çiftçilerimiz dahad a yükselmeden alayım olayındalar şuan ben içinde iken gelen zamlar ürkütücü şuan ben 4100tl iken 20.20 aldım üst gübreyi alamadım üreyi zam geliyor diye herkes yüklendi Tarım kredi depoları boşaldı 29 Eylülde 20.20 4100tl idi şimdi 4550tl üre Gübre 4800tl idi bitti yenisi gelecek inanın biz dahi fiyatı bilmiyoruz.Yağlı tohumda 7300tl diye duydum durumumuz vahim

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL