Eğitim Spor Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 650

UZUNKÖPRÜLÜ SPORCULARA SPORTİF YETENEK TARAMASI

Gençlik ve SporBakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Uzunköprülüsporcular becerilerini sergiledi. Edirne Gençlik Merkezi Spor Salonunda yapılan yetenek taramasına ilçemizden..

UZUNKÖPRÜLÜ SPORCULARA SPORTİF YETENEK TARAMASI

Gençlik ve SporBakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Uzunköprülüsporcular becerilerini sergiledi. Edirne Gençlik Merkezi Spor Salonunda yapılan yetenek taramasına ilçemizden 35 sporcu katıldı. Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü uzman antrenörleri tarafından yapılan taramada öğrenciler; boy-kilo, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, esneklik, dikey sıçrama, çeviklik, sağlık topu fırlatma, pençe kuvveti, 20 metre sürat koşusu, mekik koşusu, koordinasyon testi başlıklarında değerlendirildi. Uzunköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada ‘’Sportif Yetenek Taraması testlerine Uzunköprü grubu olarak yoğun bir katılım sağladık. Gerçekleştirilen test ve ölçümler sonucunda sporcularımız yetenekli oldukları branşlara yönlendirilerek Türk Sporuna kazandırılacaktır. Mart ayı içerisinde de Oğuz Arda Sel Gençlik Merkezi Spor Salonunda 1747 öğrenicimizin ilk tarama testlerinin yapılması planlanmaktadır.

Bu süreçte destekleriyleher zaman yanımızda olan antrenörlerimize, okul idarecilerimize, velilerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz’’ ifadelerine yer verildi.

 

TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROGRAMI İLE İLGİLİ BİLGİLER

 

Program Kapsamında Hangi Test ve Ölçümler Uygulanmaktadır?

İlk taramada ve seçim aşamasında Temel Motorik (Esneklik, Dikey Sıçrama, El Kavrama Kuvveti, Geriye Sağlık Topu Atma, Sürat, Çeviklik) ve Antropometrik (Boy, Kilo, Kulaç Uzunluğu, Oturma Yüksekliği) test ve ölçümler yapılmaktadır. Eğitim aşamasında ve sonrasında ise test ve ölçümlere Koordinasyon, Mekik, Denge ve Reaksiyon testleri de eklenmektedir.

 

Test ve Ölçümler Kimlere Uygulanıyor?

Test ve ölçümlerimiz tüm Türkiye genelinde her yıl ilkokul 3. Sınıf öğrencilerine yapılmaktadır. Yatkınlığı belirlenen ve eğitimlere davet edilen öğrencilere biri eğitimlerin ortasında diğeri de eğitimlerin sonunda olmak üzere 2 kez daha test ve ölçümler uygulanmaktadır.

Test ve Ölçümler Ne Zaman Yapılmaktadır?

İlk tarama test ve ölçümleri Gençlik ve Spor Bakanlığının ve Millî Eğitim Bakanlığının iş birliği ile her yıl 3. Sınıf öğrencilerine o yılki eğitim-öğretim takviminin ikinci dönemini kapsayacak şekilde belirlenen tarihlerde yapılmaktadır. Eğitimlere katılmaya hak kazanan öğrencilerimize, eğitimlerin ara ve son döneminde tekrar test ve ölçümler uygulanarak branşa yönlendirilmesi sağlanmaktadır.

 

 

 

Test ve Ölçümlere Girebilmek İçin Neler Gerekiyor?

Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda okuyan tüm 3. Sınıf öğrencileri Türkiye Sportif Yetenek Taramasına ve Spora Yönlendirme Programı test ve ölçümlerine girme hakkına sahiptir. Öğrencilerin velilerinden alınacak muvafakatname, test ve ölçümlere çocukların girebilmesi için zorunludur, aksi takdirde öğrenciler test ve ölçümlere alınamayacaktır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL