SonDakika Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 1.338

UZUNKÖPRÜ’DE YANGIN KORKUTTU!

Uzunköprü’nün Atatürk Mahallesi’nde çıkan yangında 5 ev, 3 ahır ile 2 samanlık kullanılamaz hale gelirken, şans eseri olayda ölen ya da yaralanan olmadı, dumandan etkilenen bir kişi Uzunköprü Devlet Hastanesi’nde..

UZUNKÖPRÜ’DE YANGIN KORKUTTU!

Uzunköprü’nün Atatürk Mahallesi’nde çıkan yangında 5 ev, 3 ahır ile 2 samanlık kullanılamaz hale gelirken, şans eseri olayda ölen ya da yaralanan olmadı, dumandan etkilenen bir kişi Uzunköprü Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi…

 

Bu arada iki ayrı yerde çıkan yangında da 50 dekar buğday ekili alan enerji nakil hatlarında meydana gelen kopma sonucu çıkan yangında kül oldu.,,

Uzunköprü’nün Atatürk Mahallesi’nde çıkan yangında 5 ev, 3 ahır ile 2 samanlık kullanılamaz hale gelirken, şans eseri olayda ölen ya da yaralanan olmadı, dumandan etkilenen bir kişi Uzunköprü Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. Bu arada iki ayrı yerde çıkan yangında da 50 dekar buğday ekili alan enerji nakil hatlarında meydana gelen kopma sonucu çıkan yangında kül oldu.

Edinilen bilgilere göre, Atatürk Mahallesi 5 No’lu Muhittin bağlar aralığında, Tamer Çetin’e ait evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Mahalle sakinlerinin müdahalesine rağmen alevler kısa sürede büyüyerek bitişikteki diğer ev, ahır ve samanlıklara sıçradı. Vatandaşlardan gelen yangın ihbarından sonra, bölgeye polis ekiplerinin yanı sıra sağlık, itfaiye, TREDAŞ ekipleri sevk edildi.

İhbar üzerine mahalleye gelen Uzunköprü Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlerin çevrede başka evlere sıçramaması için yoğun çaba harcadı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 3 saatlik müdahalesiyle söndürülen yangında 5 ev, 3 ahır ile 2 samanlık kullanılamaz hale geldi.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR.

Yangının ardından evleri ve ahırı kullanılamaz durma gelen Tamer Çetin, yaptığı açıklamada: 14:30 sıralarında elektrik direğinden çıkan yangında evlerinin çatısının yanmaya başladığını gördüğünü Uzunköprü Belediyesi itfaiyesine yangın ihbarını yaptıkları itfaiye gelene kadar  komşularla yangına müdahale ettikleri söylerken gözyaşlarına hakim olamayarak  eşyalarının kül olduğunu  evinin kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Çetin, yetkililerden yardım edilmesi talebinde bulundu.

YANGINDA BİR KİŞİ DUMANDAN ZEHİRLENDİ

Çıkan yangında dumandan zehirlenen Özcan Çetin Uzunköprü Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.

UZUNKÖPRÜ BELEDİYESİ EVLERİ KULLANILAMAZ DURUMDA 21 VATANDAŞI MİSAFİR ETTİ.

5 evde yaşayan 21 kişi Uzunköprü Belediyesi’nin konuğu olarak Otel Çakıcı’da konaklatıldı. Mağdur İlker Çetin evinin ve ağırının yandığını ahırda bulunan 500 kg arpa, 40 adet ot balyası, 6 çuval yemim yandığını belirterek, “Yetkililerden bir an önce bize sahip çıkılmasını istiyorum” dedi.

50 DÖNÜM EKİ BUĞDAY TARLASI YANDI

Bu arada Karaçukur mevkiinde Hüseyin Dayıoğlu’na ait 50 dekar buğday ekili alanın yaklaşık 40 dekarı tel kopması, Çırpılı Mevkiinde Özgür Durmaz’a ait 10 dekar ekili alın yine tel kopması sonucu çıkan yangında kül oldu.

Çiftçi Malları Koruma Başkanı Recai Alkış’tan edinilen bilgiye göre Karaçukur mevkiinde enerji nakil hattının tellerinin kopması nedeniyle çıkan yangında 50 dekar ekili buğday arazisinin 40 dönümü yandı.İ ihbar üzerine bölgeye Jandarma  ekiplerinin yanı sıra itfaiye,  TREDAŞ ekipleri sevk edildi.

Çiftçi Malları Koruma Meclis Başkanı Alkış, 4 traktör, 1 kepçe ile yangına müdahalede bulunduklarını belirterek, “Ekili buğday tarlasındaki yangının söndürülmesinden sonra çiftçimiz Hüseyin Dayıoğlu ile yaptığımız  görüşmede  Arazinin  TARSİM Sigortalı olduğu,TREPAŞ zararı ödeyeceğini bizlere söyledi. Ardından Çırpılı Mevkiinde Özgür Durmaz’a ait 10 dekar ekili buğday arazisi de tel kopması sonucu yanmıştır” diye konuştu.

Alkış açıklamalarının sonlarında, 2021 yılı buğday hasadının başlaması ile oluşabilecek yangın tehlikesine karşı tarlasında enerji nakil hattı bulunan çiftçilerimizin öncelikli hasat yapmaları, hasadı müteakiben direk altlarını sürmeleri, yol boylarına sigara izmariti atılmaması,yol boylarının öncelikli biçilmesi, biçilen buğday anızlarına bağlanmadan hayvanat sokulmaması ve samanın altın değerinde olduğu bu yılda bağlanan saman balyalarının hırsızlık ve yangına karşı hemen kaldırılmasını ifade ederek bol bereketli kazasız hasatlar diledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL