SonDakika Tarım Haberleri Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 842

UZUNKÖPRÜ’DE KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ BELLİ OLDU!

  İlgi: a) 18/08/2002 Tarihli ve 24850 Sayılı Kurban Hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Yönetmelik b) 19.06.2021tarih ve 351516 sayılı Resmi Gazete‟de yayımlanan “2021 yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair..

UZUNKÖPRÜ’DE KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ BELLİ OLDU!

 

İlgi: a) 18/08/2002 Tarihli ve 24850 Sayılı Kurban Hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Yönetmelik b) 19.06.2021tarih ve 351516 sayılı Resmi Gazete‟de yayımlanan “2021 yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ İlgi yönetmelik gereği 20 Temmuz 2021 salı günü idrak edilecek Kurban Bayramında yapılacak işleri görüşmek üzere ilçemiz Kurban Hizmetleri Komisyonu 25.06.2021 tarihinde Kaymakamlık Makamında toplanmış ve yapılan değerlendirmeler sonucunda aşağıda belirtilen kararlar alınmıştır:

 

KURBAN  SATIŞ YERİ: 1. İlçemiz Ergene Stadyumu’nun karşısındaki alanın Kurbanlık satış yeri olarak hazırlanmasına, satışa sunulacak hayvanların ilçe Tarım Müdürlüğü ve Belediye yetkililerince gerekli kontrollerin yapılmasına, satışa sunulacak hayvanların ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Belediye yetkililerince gerekli kontrollerin yapılmasına, 2. Kurban kesim yerlerinde gerekli şartlar yerine getirilerek Kurban Bayramının 1. 2. ve 3. günleri kurban kesim yerlerinin devamlı açık tutulmasına ve görevli bulundurulmasına, 3. Kurban satış yerlerindeki hizmetlerin insan, çevre sağlığı ve güvenliği ile hayvan haklarına değer verilerek yürütülmesi için aşağıda belirtilen şartların Belediye, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve Emniyet Birimlerince yerine getirilmesine,

 

Kurbanlık hayvanların araçlara bindirilmesi ve indirilmesi için, satış yerlerine yakın uygun rampalar ve etrafa hayvanların kaçmasını önleyecek şekilde korkuluklarla çevrili güvenlik tedbirlerinin alınmış olması, ayrıca kurbanlık hayvanların taşındıkları araçlardan indirilmesi ve taşınacakları mahalden araçlara bindirilmesinin bu yerlerde yapılmasının sağlanmasına, 2) Covid-19 tedbirleri kapsamında hayvan satış ve kesim alanlarında en az 1,5 metre olacak şekilde fiziki mesafenin korunmasına dikkat edilecek, ağız ve burnu kapatacak şekilde maske takmak zorunlu olacak, büyükbaş hayvanların yularlarının bulunması ve uzun olması, hayvan nakillerinin tecrübeli elemanlar tarafından yapılmasına, 3) Hayvan satış alanının etrafı sınırlandırılacak, insan kalabalığını önlemek için hayvan ve insanların giriş çıkışına uygun kontrollü kapılar oluşturulacak, satış ve kesim alanlarının girişleri ile alan içerisinde belirlenen noktalarda Covid-19‟dan korunma önlemleri ile ilgili bilgilendirici kuralların olduğu tabelalar asılacak ve uygun yerlerde el antiseptiği bulundurulacak. 4) Hayvan satıĢ alanında 8 metrekareye 1 kişi (müşteri ve satıcı beraber) olacak şekilde kontrollü insan girişi sağlanacak, 5) Satıcılar ve müşteriler arasında „el teması‟ olmayacak ve bu nedenle kurban pazarlığında gelenekleşen „tokalaşma‟ yapılmayacak

 

 

KURBAN KESİM YERLERİ: İlçe Merkezindeki Yalçın Et ve Gıda San. Ltd. Şti.ne ait Et kombinesi bayramın birinci günü saat 15:00’ten sonra kesime başlayacak olup ikinci ve üçüncü günü kesimlere devam edecektir. Muhacırkadı köyü Ramazan GÖK Hayvancılık İşletmesi, ayrıca kapalı durumda bulunan Çöpköy, Kırcasalih ve Yeniköy mezbahaneleri gerekli düzenlemeler yapılarak geçici olarak kurban bayramı günlerinde kurban kesim yeri olarak tahsis edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL