Kutlama Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 500

UZUNKÖPRÜ’DE HIDIRELLEZ COŞKUSU

Hıdırellez ya da Hıdrellez, Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar‘da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas‘ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır. Hıdırellez’in UNESCO‘nun..

UZUNKÖPRÜ’DE HIDIRELLEZ COŞKUSU

Hıdırellez ya da Hıdrellez, Orta AsyaOrtadoğuAnadolu ve Balkanlar‘da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas‘ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır.

Hıdırellez’in UNESCO‘nun ‘İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi’ne alınması amacıyla 2010 yılında çalışmalar başlatılmıştır.

Uzunköprü Belediyesi de Hıdırellez dolayısıyla ilçemizde bir dizi etkinlik düzenlendi.Etkinlikler Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın konuşmalarıyla başladı.Becan yaptığı konuşmada;”Uzun bir aradan sonra tekrar sizlerle birlikte olmak çok güzel.Uzunköprü’nün aslında ülkemizin en eski geleneklerinden biri Hıdrellez.Bugün sizlerle bir arada bu güzel geleneği yaşatmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Hıdrellez aslında Hızır ve İlyas peygamberlerin buluştuğu kutsal bir gün olduğuna inanılıyor.Bugünde insanların içindeki sevginin,umudun,aydınlığın,ışığın dışarı çıktığı bir gün aslında.Hıdrellez aynı zamanda inanışa göre arınmakta demek.Ben bu özel ve kutsal günde hem dünyanın hem de ülkemizin aslında tüm kötülüklerden arınmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikler Uzunköprü Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi folklor ve roman dans ekibinin yaptığı gösterilerle devam etti.Etkinlik Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın etkinlik ateşini yakması ve Grup Aheste konseri ile sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL