Siyaset Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 170

UZUNKÖPRÜ KENT KONSEYİ;:HAVASIYLA SUYUYLA DAHA İYİ BİR UZUNKÖPRÜ İÇİN EL ELE VERELİM

Uzunköprü Kent Konseyi 31 Mart yerel seçimleri ile alakalı bir basın açıklaması yayınladı.Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yerel seçimlere az bir zaman kaldı.Ülkemizdeki diğer belediye yönetimleri ile birlikte ilçemiz halkı..

UZUNKÖPRÜ KENT KONSEYİ;:HAVASIYLA SUYUYLA DAHA İYİ BİR UZUNKÖPRÜ İÇİN EL ELE VERELİM

Uzunköprü Kent Konseyi 31 Mart yerel seçimleri ile alakalı bir basın açıklaması yayınladı.Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yerel seçimlere az bir zaman kaldı.Ülkemizdeki diğer belediye yönetimleri ile birlikte ilçemiz halkı da 5 yıl için kendi yerel yöneticilerini seçecek.Bizler Uzunköprü Kent Konseyi Yönetimi olarak, seçilecek bu yöneticilerimize şimdiden başarılar diliyoruz.

Yerel yönetimler, halkın kendi kendini yönetmesi bakımından birinci derecede öncelikli öneme sahiptir.Ancak işleri de yalnızca trafik, zabıta ve kaldırım taşı döşemek ya da çöp vergisi toplamak gibi “hizmetler” değildir.Sağlık ve eğitim de dâhil olmak üzere, beslenme, barınma, ulaşım, kültür, spor, eğlence, sosyal hizmetler, bayındırlık ve altyapı hizmetleri yerel yönetimlerin temelini oluşturur. Bizlerde Uzunköprü Kent Konseyi olarak ilçemizdeki bu hizmetlerin daha iyi sağlanması için elimizden geldiğince çalışmalarda bulunduk. Yeni seçilecek yönetimle birlikte görev süremizin de sonuna geliyoruz.On yılı aşan tecrübemizle son bir defa seçilecek yönetime şu tavsiyelerde bulunuyoruz:Yerel yönetimler hizmetlerini en iyi bir şekilde nasıl gerçekleştirebilir?

 

Öncelikle İlçemizde yönetime seçilenler halk egemenliğini sağlamakiçin yukarıdan aşağıya değil, aşağıdan yukarıya bir yönetim anlayışına sahip olmalıdır.Mahallelerde örgütlenerek buralarda mahalle meclisleri oluşturmalıdır. Yani yerel sorunlar ve çözümlerine yönelik fikirler başkaları tarafından değil, orada yaşayan insanlar tarafından yapılmalıdır. Böylelikle halk kendi fikirleri doğrultusunda yapılan işlere sahip çıkarak, koruyup kollayacaktır. Bu gerçekleşmediği sürece yalnızca beş yılda bir yapılan yerel seçimlerle halkın kendi kendini yönettiğini söyleyemeyiz.

Belediye meclis üyelerinin seçimi çok önemlidir çünkü görev yaptıkları ilçede vatandaşın hayatına etki edecek kararların alınmasını sağlarlar. Bu yüzden üyelerin belediyenin faaliyet alanlarını çok iyi bilen kişi ya da uzmanlar arasından seçilmesi yada seçilen kişilerin görevlerinin önemini kavrayan bir sorumlulukla, kendilerini geliştirip çalışma yapmaları önemlidir.

“Halka hizmet kârlı olduğunda yapılır, kârlı değilse yapılmaz” anlayışı sosyal belediyecilik anlayışını yok etmektedir.Hâlbuki sosyal belediyecilik, kâr kaygısı taşımadan halka hizmet sunabilmek üzere, özelleştirme ve taşeronlaştırmaya son vermeye yönelik çalışmalar yapan belediyecilik anlayışıdır. Sosyal hizmet ve yardımlar başta olmak üzere, halkın yaşam ve çalışmasını kolaylaştırarak,ilçemizde insanca bir yaşamı garanti altına alacak bütün hizmetler belediyemizin başlıca faaliyet alanı olmalıdır. Örneğin insanların en temel yaşam hakkı olan su belirli bir tona kadar ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak verilmelidir.

Kadının yerel yönetimlerde söz ve yetki sahibi olması, tüm karar alma ve denetleme mekanizmalarında varlığının garanti altına alınması yerel yönetimlerin görevidir.Bu kapsamda, kadının sosyal ve kültürel yaşama katılımının önünün açılması, kadın meclisleri oluşturulması ve yönetimlerde eşit siyasal temsili sağlanarak kadının ilçemiz yönetimine katılması şarttır.

Çocuklara yönelik olarak; özellikle çalışançocukların sorunlarını çözmeye çalışmak, okula gitmeyenleri eğitime yönlendirmek, okula gidiyorlarsa eğitimlerine yardımcı olmak, okul dışında sosyal ve eğitsel faaliyetlerle çocukların kaliteli zaman geçirecekleri yerler oluşturmak, kurslar açmak belediyemize düşen önemli bir görevdir. Aç karnına eğitim olmaz. Belediyemiz okullarda çocuklarımızın beslenme hakkını savunmalı ve bu konuda çalışmalar yapmalıdır.Çocuklarımız ilçemizin süs havuzlarında, yalaklarında değil, kapalı yüzme havuzunda yüzmeyi öğrenmelidir.

Gençlik toplumun olduğu kadar ilçemizin de geleceği demektir. Yerel yönetimler bu anlayışla gençlerin sosyal, eğitsel, kültürel gelişmesinde doğrudan rol üstlenerek gençliğin önüne alan açmalıdır. Bu amaçla ilçemizde gençlik merkezlerinin kurulması önemli bir adım olacaktır. Yerel yönetim olarak belediyemiz, gençlerin gençlik meclislerinde örgütlenmesini ve temsilcilerinin mahalle meclislerinde yer almasını sağlamalıdır.

İhtiyacı olan yaşlılara; gıda, giyim, yakacak gibi yaşamsal yardımlar ile ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanmaya yönelik ayni ve nakdi yardımlar sosyal belediyecilik faaliyetleri arasındadır. Belediyemiz bu yardımların sağlanmasında çalışmalar yapmalıdır.

Halkın yaşam alanı olan kent halkındır.Bu yüzden ilçelerin planlaması ve imarı; imar komisyonlarının kapalı kapıları ardında yapılamaz. İlçemizin planlanması, insanı ve doğayı esas alarak ve halkın ihtiyaçlarından hareket ederek, doğanın tahribini değil korunmasını gözeterek halka açık yapılmalıdır.Bu nedenle, havası, suyuve doğasınınticarileştirilmesine, tahribine yönelik her türlü girişimle mücadele belediyemizin asli görevi olmalıdır.

Şeffaf belediyecilik anlayışı çerçevesinde ilçemiz belediyesi bütçesini ve harcamalarını açık bir şekilde halkımıza sunmalıdır. Bütçenin oluşturulması sırasında ilçemizde yaşayan insanların görüşlerinin alınması da çok önemlidir. Yapılan tüm ihaleler halka açık bir şekilde gerçekleşmelidir.

Dünyada yaşam hakkı yalnızca insanlara ait değildir. İnsanların dışındaki canlılarında yaşam hakkını savunmak belediyelerin asli görevleri arasında olmalıdır. Özellikle sokak hayvanlarına yönelik barınma, beslenme ve tedavi gibi yardımlar için gerekli önlemler alınmalıdır. Mama alımı yapılırken ilçedeki tüm sokak hayvanları gözetilmelidir. Çöpe atılan yiyeceklerin toplanarak değerlendirilmesi önemlidir. Örneğin diğer ilçelerle de işbirliği yapılarak kuru mama tesisi kurulabilir.

 

Değerli Uzunköprülüler, geçen bu 10 yıllık süre içerisinde yapamadıklarımız için halkımızdan özür diliyoruz. Kent konseyleri belediyelerin yol göstericileridir. İçerisinde ki sivil toplum örgütleri ile o yerleşim yerindeki sorunların tespiti ve çözümünün asli unsurlarıdır. O yüzden kent konseylerine sahip çıkmalı ve onların en iyi bir şekilde çalışması için gayret göstermeliyiz.

İyi bir Uzunköprü, iyi bir Türkiye, İyi bir Türkiye de, tüm canlıların mutlu, huzurlu olduğu bir dünya demektir. Haydi, el ele…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL