Kutlama Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 585

UZUNKÖPRÜ HALKI KURTULUŞUNUN 100. YILINDA TEK YÜREK

İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıldönümü gün boyu yapılan etkinlikler ile kutlandı.18 Kasım 2022 Cuma günü saat 09:45’te Uzunköprü Şehitliği’nde Çelenk Sunma Töreni ile başlayan resmi tören 21:00’Da Uzunköprü Belediyesi..

UZUNKÖPRÜ HALKI KURTULUŞUNUN 100. YILINDA TEK YÜREK

İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıldönümü gün boyu yapılan etkinlikler ile kutlandı.18 Kasım 2022 Cuma günü saat 09:45’te Uzunköprü Şehitliği’nde Çelenk Sunma Töreni ile başlayan resmi tören 21:00’Da Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Suzan Kardeş konseri ile sona erdi.

 

Resmi kutlama töreni saat 09.45’Te ilçemiz Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Uzunköprü Şehitliği’nde başladı.Burada yapılan çelenk sunma törenine CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu,Uzunköprü Kaymakam Vekili Uğur Kapar, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Abdullah Merlan, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan,Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Ünel, Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü, Doç. Dr. Enver Erdinç Dinçsoy,İlçe Emniyet müdürü Yıldıray Yurtseven,İlçe Jandarma Komutanı Buğra Han Pınar, Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü,STK Başkanları,Kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan tören hatıra defterini imzaladı.Burada yapılan tören Kuran-ı Kerim tilaveti ve Şehitlik ziyareti ile sona erdi.

Resmi törenin ikinci adresi ilçemiz Cumhuriyet Meydanıydı.Törene CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu,Uzunköprü Kaymakam Vekili Uğur Kapar, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Abdullah Merlan, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Ünel, Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü, Doç. Dr. Enver Erdinç Dinçsoy,İlçe Emniyet müdürü Yıldıray Yurtseven,İlçe Jandarma Komutanı Buğra Han Pınar, Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü,STK Başkanları,Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanları,Kurum müdürleri ve Uzunköprü halkı katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören tebrik mesajı gönderenlerin isimlerinin ve mesajlarının okunması ile devam etti.Ardından Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan,günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleşti.Başkan Becan’ın konuşması dakikalarca alkışlandı. Uzunköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı “Kurtuluş’ta Kadın Kahramanlarımız” adlı gösteri Uzunköprü halkı tarafından büyük ilgiyle izlendi. “Kurtuluş Kızı” temsilî milis kuvvetleri komutanı tarafından şehir adına Belediye Başkanı’na teslim edildi. Belediye Başkanı Sayın Özlem BECAN tarafından temsilî milis kuvvetleri komutanına ve “Kurtuluş Kızı”na hediye verildi.Ardından Uzunköprü Kaymakam Vekili Uğur Kapar , Garnizon Komutan Vekili Topçu Yzb. Abdullah Merlan, Uzunköprü Belediye Başkanı ve beraberinde “Kurtuluş Kızı” halkın bayramını kutladı.Tören Uzunköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi tarafından hazırlanan folklor gösterisi, 18 Kasım Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli etkinliklerde dereceye girenlere ödüllerinin takdimi, Edirne Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından hazırlanan folklor gösterisi ve STK’lar,Dernekler ve Uzunköprü Belediye Başkanlığı ekipmanlarının kortej geçişi ile sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL