Ekonomi Okuma Sayısı: 81

TÜM EMEKLİLERİN SENDİKASI: EMEKLİLERİN HAKLARI İÇİN ÇAĞRI

Tüm Emeklilerin Sendikası Edirne Şubesi yayınladığı 6 maddelik bildiriyle AKP ve MHP İktidarına çağrıda bulundu.Bildiri şu şekilde: “Emeklilerin Hakları İçin Çağrı: AKP ve MHP İktidarı, emeklileri derin yoksulluğa, açlığa, daha..

TÜM EMEKLİLERİN SENDİKASI: EMEKLİLERİN HAKLARI İÇİN ÇAĞRI

Tüm Emeklilerin Sendikası Edirne Şubesi yayınladığı 6 maddelik bildiriyle AKP ve MHP İktidarına çağrıda bulundu.Bildiri şu şekilde: “Emeklilerin Hakları İçin Çağrı:
AKP ve MHP İktidarı, emeklileri derin yoksulluğa, açlığa, daha doğrusu ölüm sınırında yaşamaya mahkûm etti. Bu hayat pahalılığında, her üç emekliden ikisinin 10.000 lira aldığı biliniyor. Bu durumda emeklilerin nasıl geçinebildiğini hesaplamak, yüzyıllardır çözülemeyen matematik probleminden daha zordur!
Onlar saraylarda, lüks müteahhit ofislerinde keyif çatarken, emekliler evlerinden çıkamaz oldu. Emeklilerin tek gidebildiği yer, parklardaki belediye bankları… Binlerce konut sahibi olanlar, 31 Mart’ta yaşadığımız kentleri yönetmeye talip oluyor. Halkın parasını tarikatlara, cemaatlere peşkeş çekenler, emekliye gelince “yok” diyor.
31 Mart’ta sandığa gideceğiz, emekliye para yok diyenlere, sandıkta oy yok diyeceğiz. Biz emekliler artık boş vaatlere kanmıyoruz, haklarımızın çalınmasına sessiz kalmayacağız, barışçıl ve demokratik tepkilerimizi her fırsatta dile getireceğiz. Biliyoruz ki, örgütlenmekten başka çaremiz yoktur. Kurtuluş kendi ellerimizdedir. Onun da yolu örgütlenmekten geçer.
Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!
Yaşasın Tüm Emeklilerin Sendikası!

TALEPLERİMİZ
1. 2008’de uygulamaya konulan emeklilik sistemi değiştirilmelidir.
2. Maaş bağlama oranı yenilenmeli ve en düşük emekli maaşı, işe yeni başlamış en düşük memur maaşına eşitlenmelidir.
3. Memurlara verilen seyyanen ödeme, bütün emeklilerin maaşlarına eklenmelidir.
4. Cep harçlığına dönüşmüş “bayram ikramiyesi” yerine, yılda dört kez olmak üzere en az asgari ücret düzeyinde bir tutar her emekliye verilmelidir.
5. Emeklilerin yaş durumu, kronik rahatsızlıkları ve ilaca bağımlılıkları dikkate alınrak sağlığa erişim kolay ve hemen olmalıdır. Sağlıkta katkı payları kaldırılmalı, ayrımsız bütün hastanelerde muayene, tedavi ve tetkikler ücretsiz olmalıdır.
6. Emeklilerin sendikal örgütlenmelerinin önündeki “yasal” engel kaldırılarak; emekli sendikalarına örgütlenme özgürlüğü tanınmalıdır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL