Eğitim Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 680

TAŞSETEN: BİZLER İÇİN EN ÖNEMLİ ŞEY SAĞLAM BİNALARDA YAŞAMAKTIR.

1-7 Mart arası Deprem Haftası olması sebebiyle Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem BECAN depreme hazırlık eğitimleri konusunda deprem farkındalığı oluşturmak amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi..

TAŞSETEN: BİZLER İÇİN  EN ÖNEMLİ ŞEY SAĞLAM BİNALARDA YAŞAMAKTIR.

1-7 Mart arası Deprem Haftası olması sebebiyle Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem BECAN depreme hazırlık eğitimleri konusunda deprem farkındalığı oluşturmak amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı hizmetlerinde bulunan Deprem Simülasyon Tırı ile  ortak proje kapsamında İlçemizde öğrencilerimiz ile vatandaşlarımıza 1ve 2 Mart tarihlerinde  Adalet meydanında,  eğitimler verilmiştir.

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı bünyesinde jeofizik Mühendisi olarak görev yapan Gözde TAŞSETEN,Gazetemize açıklamalarda bulundu:

 

Afetlerin önlenebilir ve önlenemez boyutları bulunmakta olup deprem önleyemediğimiz afetler arasında yer almaktadır. Geçmişte ülkemizde yaşadığımız deprem tecrübelerine ve istatistiklerine bakıldığında, çeşitli can ve mal kayıpları yaşamış olduğumuz görülmekte bunların nedenlerini araştırdığımızda ise depremin değil almadığımız önlemlerin öldürdüğünü ve zarar verdiğini görmekteyiz.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı hizmetlerinde bulunan Deprem Simülasyon Tırı ile Uzunköprü’de  öğrencilerimiz ile vatandaşlarımıza deprem öncesi  deprem anı ve sonrası neler yapması gerektiğinin bilgilerini veriyoruz.

Deprem Simülasyon Tırımızda altıbuçuk büyüklüğünde Simülasyon yaparak,deprem anında hangi hareketlerin yapılması gerektiğini uygulamalı şekilde anlatıyoruz.

 

99 depreminde (Büyük Marmara depremi)ni gördük ki bizler için  en önemli şey SAĞLAM BİNALARDA YAŞAMAKTIR.Tabii sağlam binalarda yaşamakla beraber eşyalarımızı sabitlemek.yani yapısal olmayan tehlikeleri azaltmak.Depremden önce (YOTA)depremden önce aile fertlerinin hepsine  bir adet olacak şekilde deprem(Afet) çantası hazırlanması gerekmektedir.deprem sırasında  ise bu sabitlenmiş olduğun eşyaların yanlarında Çök-kapan- Tutan hareketi yapmamız gerekmektedir.bu hareketi deprem başladığı ilk an itibariyle başlayıp,deprem bitene kadar sürdürmeliyiz.deprem bitince afet çantalarımızı Afet  alıp toplanma alanlarına gitmeliyiz.’’Dedi.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL