Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 266

Selim BEKAR yazdı; HİZMETİ KİM ENGELLİYOR!?

HİZMETİ KİM ENGELLİYOR!?   Sevgili Okurlarım, Mecliste bulunan 4 siyasi partinin belediye başkan adayları netleşti. 12 şubat 2024 pazartesi gününden sonra adaylar projelerini anlatırken bir yandanda rakiplerini eleştirmeye başlayacaklardır. Öncelikle ..

Selim BEKAR yazdı; HİZMETİ KİM ENGELLİYOR!?

HİZMETİ KİM ENGELLİYOR!?

 

Sevgili Okurlarım, Mecliste bulunan 4 siyasi partinin belediye başkan adayları netleşti. 12 şubat 2024 pazartesi gününden sonra adaylar projelerini anlatırken bir yandanda rakiplerini eleştirmeye başlayacaklardır.

Öncelikle  Adayların isimlerini yazalım  CHP  Özlem Becan,AKP Mustafa Ravalı,MHP  Erdoğan Orman,İYİ Parti Ediz Martin Cumhur ittifakı olarak tek adaylamı girecek onu 20 şubat 2024 tarihine kadar bekleyeceğiz.

Uzunköprü tarihinde  ilk Kadın belediye başkanı  Özlem Becan üç erkek adaya karşı yarışacak. 2019 tarihinde 2 bayan adayımız olduğundan renkli bir seçim yaşamıştık.

2024  belediye seçimlerinde  adaylar hangi projeleri halkımıza sunacağına bakıp ona göre değerlendireceğim.

Ülkenin ve ilçemizin sorunlarının başında ekonomi geliyor. AKP’nin  çantasında yüksek ihtimalle OSB olacak. İşssizliği ön plana çıkarıp gençlerimizi burada tutalım diyecek.

OSB Yazmış iken gectiğimiz günlerde Atatürk Mahallesi sınırlarında yapılacak2. OSB için Bakan izmaladı diye yazmıştık. AKP Milletvekili Fatma Aksal, AKP İlçe başkanı Önder Kuruşar, UTSO Başkanından bir açıklama yapılmadı.

Atatürk mevki sınırlarında  Ördekli Göl’ün arkasında yapılacak diye  Valilik tarafından söylensede  bir gün olsun bu mevkiye Milletvekilinden tutun. Bürokratların o mevkiye gidip bir açıklama yapmadı. Keşan ve ipsala OSB’ leri için  AKP Milletvekili ve valimizden bol bol açıklamaları yayımladık.

6 şubat 2024 tarihinde yapılan belediye meclis toplantısında Uzunköprü belediye başkanı Özlem Becan,         İlçemiz Atatürk Mahallesi, ada:467,  parsel:28’ de kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi için oluşturulan Müteşebbis Heyetinde yer almak ve Belediyemiz adına %26,70’lik katılım payını ödeyerek 4 hissenin alınması ve kurumumuzu temsil etmek üzere Belediye Başkanı Özlem BECAN’ ın Asil Üye, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bülent ULUSOY’ un Yedek Üye olarak yetkilendirilmesi konusunun görüşülüp meclis  üyelerinden yetki istedi , istediği yetkiyide aldı.

AKP’liler diyor ya CHP zihniyeti engelliyor. CHP’li belediye başkanı 4 hisse alarak ne kadar çok istekli olduğunuda gösteriyor.

Başkan Becan’ı  araçların eskimesinden dolayı yollarda tekerlerin çıkmasından eleştirenler   eskiyen Araç filosunu  yenilemek için kredi onayı için meclis üyelerinden yetki isteyen başkan Becan, yetki vermeyen meclis üyelerini şu sözlerle eleştirdi.

 

Bugün de AKP’li meclis üyelerinin alışık olduğumuz kısır muhalefet akımına İYİ Partili Meclis Üyeleri de dahil olmuş, AKP ve İYİ Parti Meclis Üyelerinin bu birlikteliği sonucu Uzunköprü’müze daha iyi hizmet etmek için belediyemizin ihtiyacı olan itfaiye aracı, çöp kamyonu ve kamyon gibi araçlar almak amacıyla kullanmak istediğimiz krediyi de oy çokluğuyla reddetmişlerdir.

Her ne olursa olsun biz Uzunköprü Belediyesi olarak her türlü engellemelere karşı halkımıza en iyi şekilde hizmet etmek ve yeni projelerimizi hayata geçirmek için dün olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.Gazetemizi ziyaret eden vatandaş Sami Sığırtmaç köşe yazdığımı görünce konumu sordu.Şöyle dedim: “Salı günü meclis toplantısını canlı izledim.Sana şunu söylemek istiyorum:Niyetleri, Uzunköprü halkının en temel belediyecilik hizmetlerinden bile faydalanmasını engellemek olan Mustafa Ravalı, Fatih Yürekdurmaz, İsmail Ateş, Recep Fincancı, Hakan Doğan, Mehmet Kuruçay, Hülya Özdemir ve Birsen Çotra’yı kamuoyunun vicdanına teslim ediyoruz.” 89 Seçimlerini hatırlarmısınız? Bir karikatür vardı,koltukta oturan başkanın elini kolunu bağlamışlardı.Neydi anlamı? Muhalefet Belediye Başkanı iş yapamaz.İşte bugün yaşadığımız olayda aynısı.Muhalefet belediyesi ve başkanı iş yapamasın.Yine sonuç ne olmuştu? SHP Belediyeleri çoğunluğu kazanmıştı.Burada da 5 yıl içerisinde birçok proje üretip hayata geçiren Becan çok şanslı.

 

22 yıllık AKP İktidarında ilçemize yeni bir fabrika kurulmuşmudur? 22  yıl içinde kaç fabrika kapanmıştır? 2011 yılında Edirne’den Milletvekli adayı gösterilen mehmet Müezzinoğlu  için ilçemize gelen İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve 25’e yakın iş adamı  Ticaret borsasının yeri olan düğün salonunda  Mehmet Müezzinoğlunu Edirne milletvekili yapın bizlerde buraya yatırım yapacağız. Demişti. Seçilen seçildi. Yatırım sözü havada kaldı.2022 Yılında GLOBAL  Tarım 2500 kişilik  Fabrika kuracağız diyerek  istihdam ofisinin  açılışına  zamanın Bakan Yardımcısı,Vali ,AKP Milletvekili Fatma Aksal, Kaymakam, belediye başkanı katılmış plaket bile alınmıştı.Geçen 2 yılda İstihdam ofisinin  kapıları açık  ve bu güne kadar 7000 bin vatandaşın form doldurulduğu söyleniyor. Bu vatandaşlarda umutla bekliyor. Bunun yanında Salarlı köyümüze 500 kişilik fabrikalar gelecekti. Bir türlü gelmedi. Neden gelmedi diye tek bir açıklama yok.  Göç veriyoruz diye durmadan beyanatları verelim . suçluda kolayı var CHP zihniyeti.

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL