Siyaset Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 379

SEÇİM ÇALIŞMALARI VE KULİSLER ARTACAK

Uzunköprü Hür Gazete olarak haftalık esnaf ziyaretlerimizde,  bu hafta İlçemizde Sigortacılık yapan,  Neon Sigorta Uzunköprü Şubesi Sedat SAYGIN’ı ziyaret ettik ve çok keyifli bir sohbet yaptık,  ziyaretimize göstermiş olduğu yakın..

SEÇİM ÇALIŞMALARI VE KULİSLER ARTACAK

Uzunköprü Hür Gazete olarak haftalık esnaf ziyaretlerimizde,  bu hafta İlçemizde Sigortacılık yapan,  Neon Sigorta Uzunköprü Şubesi Sedat SAYGIN’ı ziyaret ettik ve çok keyifli bir sohbet yaptık,  ziyaretimize göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı kendisine Hür Gazete ailesi olarak teşekkür ederiz.

Selim BEKAR ( Hür Gazete ) :  Sedat bey öncelikle sizi tanımak isteriz,  biraz kendinizi, mesleğinizi ve gelecek ile ilgili düşüncelerinizi anlatırmısınız.

S.S. : Ben Uzunköprü Çalıköy lüyüm, çok eskilerde gidip sizin başınızı ağrıtmak istemem, ben meslek hayatıma Polis Memuru olarak başladım, sırasıyla İstanbul, Diyarbakır ve Tekirdağ    (Malkara da) görev yaptım, 15 yıl Polis Memuru olarak görev yaptıktan sonra 2006 yılında kendi isteğimle kurum değiştirdim ve Uzunköprü’nün çok sevilen Kaymakamlarından Sayın Mehmet AYDIN zamanında Uzunköprü Kaymakamlığı kadrosuna memur olarak naklen geçiş yaptım,  2 yıl burada çalıştıktan sonra İçişleri Bakanlığının açtığı görevde yükselme sınavını kazanarak Kaymakamlık İlçe Yazı İşleri Müdürü oldum ve yine kendi tercihimle Meriç İlçemize atandım,  burada 13 yıl görev yaptıktan sonra 2020 yılı Ağustos ayında yine kendi isteğimle emekli oldum. Meriç İlçemizde görev yaptığım süre içerisinde kendime ait olan babamdan kalan tarlaları işleyerek çiftçilik yaptım,  yine bu süre içerisinde görevimiz gereği köylerin, muhtarların ve çiftçilerimizin sorunlarını yakından gördüm, elimizden geldiğince çözüm yollarında yardımcı oldum.

S.B. (Hür Gazete): Sigortacılık mesleğine nasıl girdiniz kısaca anlatırmısınız.

S.S: Emekli olmadan önce, emekli olursam ne iş yapabilirim diye araştırıyordum,  Sigortacılık çok önceden aklımda olan ve ilgi duyduğum meslek gruplarında birisidir, bir çok kaynaktan sigortacılığı araştırdım, okudum bilgi edindim, emekli olmadan önce SEGEM (Sigortacılık Eğitim Merkezi) eğitimlerine katılıp, sınavlarına girdim ve Sigortacılık yapabilmek için gerekli olan SEGEM belgesini ve yine Segem den Sigortacılıkla ilgili bir çok belgeyi aldım. Şu anda Uzunköprü de 23 ayrı sigorta şirketini bünyesinde bulunduran bir sigorta şirketinin Uzunköprü Şubesi olarak halkımıza hizmet vermekteyim.

S.B. (Hür Gazete): Gazetemizin daha önce çıkan sayılarında, 2023 yılı Şubat ayında yapılacak Ziraat Odası seçimlerinize aday olacağınız yönünde bir haber vardı bu konuda ki görüşleriniz nelerdir.

S.S. : Öncelikle 2022 yılı Aralık ayında yapılacak olan delege seçimleri var, ben ÇALIKÖY delegesi adayıyım ve buradan seçileceğimi umuyorum, delege seçimleri tamamlandıktan sonra yönetime aday gruplar kurulacaktır, seçim çalışmaları ve kulisler artacaktır, ben şimdiden şunu belirtmek istiyorum, yönetime aday gruplar seçim zamanında bana gelerek, bize destek ver, bize oy ver diye gelmesin, ben normal bir delege gibi sadece yönetime aday grupları seçimde destekleyip oy verecek bir delege olmak istemiyorum. 30 yıllık devlet tecrübesi, disiplini ve bilgisi var bende, iki üniversite bitirdim, çiftçi ailesinin çocuğuyum, elle orak biçilen zamanları, oturak harman batözlerini, biçerbağlarları, yerli ektiğimiz ayçiçekleri ve daha sonra onları elle teklediğimiz zamanları yine elle kestiğimiz ayçiçeği kafalarını hatırlıyorum, günümüz teknolojisinde gelişen teknoloji ile birlikte yapılan tarımı da, çiftçilerimizin sıkıntılarını da, sorunlarını da biliyorum, çünkü bende çiftçiyim ve aynı sorunları, sıkıntıları yaşıyorum, işte bu sebeple gelecek dönem yapılacak olan Ziraat Odası seçimlerinden sonra yönetim kurulunda yer almak, başkan veya başkan vekili olmak ve bu birikimimi ilçemiz çiftçisi, ilçemiz halkı için kullanmak, sorunlara çözüm üretmek, çiftçimizin üretirken akıttığı alın terinin karşılığını alabilmesi için gerekli mücadeleyi yapmak istiyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL