Köy Haberleri Siyaset Okuma Sayısı: 66

SARIGÜL:KÖYLERİMİZDE ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

CHP Edirne İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Sarıgül,uzun süredir elverişsiz hava şartları nedeniyle ertelenen köylerimizdeki asfalt çalışmalarının en kısa zamanda başlayacağını açıkladı.Sosyal medya hesabından konu hakkında bir paylaşım yapan Sarıgül,paylaşımında;..

SARIGÜL:KÖYLERİMİZDE ASFALT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

CHP Edirne İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Sarıgül,uzun süredir elverişsiz hava şartları nedeniyle ertelenen köylerimizdeki asfalt çalışmalarının en kısa zamanda başlayacağını açıkladı.Sosyal medya hesabından konu hakkında bir paylaşım yapan Sarıgül,paylaşımında; “Muhtarlarımızdan gelen ortak sorunun yol olduğunu, biliyoruz mevsimin serin ve yağışlı gitmesinden dolayı yol çalışmaları geç başlasada havaların düzelmesiyle birlikte asfalt çalışmalarına çok hızlı bir giriş yapılıyor.

Bizler için vatandaşa hizmet etmek önemli. Devlet, vatandaşa değer vermekle yükümlüdür. Çünkü devletin varoluşunun nedeni vatandaşa hizmet etmektir. Bizde bunun bir parçası olarak hizmet etmeye devam ediyoruz.

Muhtarlarımızdan biraz sabır ! program dahilinde bütün yollara yol şube ekiplerimiz müdahale ediyorlar bir tarafta tarla yolları, bir tarafta yama çalışması bir taraftan asfaltlama çalışmaları yapılırken bir taraftan da Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğimiz Edirne İli Uzunköprü İlçesi Alıç köyünü Uzunköprü-Keşan Duble Yoluna bağlayan köy içi 600 metrelik yolu ve Gazihalil köy içi 600 metre yolunu geçtiğimiz yılda tamamladığımız beton yolun Edirne yol şube ekiplerimiz Uzunköprü ekibimizinde destek verdiği Gazihalil -Alıç SSB Beton yol çalışması sürüyor yaklaşık 3.3 km olan yol deyim yerindeyse beton gibi değil gerçekten beton gibi oluyor ve uzun yıllar bu yolu düşünmeyeceğiz en büyük sorun olan yollarımız ekiplerimize katılan yeni arkadaşlarımızla birlikte hızla çözme kavuşuyor.

Devlet ve il yolları ağı dışında kalan köyler ile özel idare envanterinde yer alan belde ve bunlara bağlı yerleşim birimlerinin yolları,mücavir alan sınırları dışında kalan yerleşim birimlerinin yollarının yapımını,onarımını,bakımının ve asfaltlanması Tüm makine – ekipman ve personelle birlikte hızla devam ediyor

Uzunköprü Salarlı-Kurtbey arası 2.kat asfalt çalışması tamamlandı. Yolların rotmixsli bakım çalışmaları devam ediyor Kadıköy-Kırköy arası menfez çalışması bitirildi.Tarla yolları reglaj çalışmaları devam ediyor. Çakmak-Hamitli arası yol sürümü yapıldı.Kırcasalih-Meşeli rotmixs yayma çalışması yapıldı. Karabürçek sürüm ve yayma çalışması yapıldı

Köy yolları ile köy içi yolları ve diğer tesislerin bakım,onarımı devam ederken 2023 Köydes ten köylerimize gönderdiğimiz 16.000 metrekare parke taşları döşendi. Tarımsal sulamada kullanılmak üzere Gemiciköy Kurduköy Kiremitçisalih ve Eskiköy V Kanal yapım çalışmaları tamamlandı. Su depolarının hijyenik temizlik işlemleri bitirildi.

2023 yılı yatırım programında yer alan Tarımsal altyapı çalışmaları kapsamında Aslıhan Köyü Kapalı Sistem Tarımsal Sulamada kulanılmak üzere 1500 dönüm araziyi sulamasına faydası olucak 1.500.000.00 TL’lık çalışma devam ediyor.

253 köyümüzde çalışmalar devam ederken sayamadığımız bir çok çalışma bitirilip yeni yeni çalışmalar yapılıyor.

Yapılan yatırımlarda emeği geçen Valimiz Hüseyin Kürşat Kırbıyık’a Vali yardımcımız Genel Sekreter V. Sayın Eyyüp Batuhan Ciğerci,ye Uzunköprü Kaymakamımız Onur Kökçü’ye İl Genel Meclisi çalışma arkadaşlarımıza, Yol Şube Müdürümüz Evren Tabak ve Şantiye şefimiz Hakkı Uzuncaova’ya Özel idare çalışanlarına unuttuğumuz emeği geçen birçok çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Yapılan çalışmalar İlçemize, köylerimize, vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL