Siyaset Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 284

“REKOR OY BEKLİYORUM”

Geçtiğimiz Pazar günü CHP lideri Özgür Özel Uzunköprü’ye gelerek miting düzenledi. Miting öncesi Özgür Özel ile bire bir görüşen belediye başkanı Özlem Becan, partisinin Edirne merkez ve ilçelerindeki kamuoyu sonuçlarını..

“REKOR OY BEKLİYORUM”

Geçtiğimiz Pazar günü CHP lideri Özgür Özel Uzunköprü’ye gelerek miting düzenledi. Miting öncesi Özgür Özel ile bire bir görüşen belediye başkanı Özlem Becan, partisinin Edirne merkez ve ilçelerindeki kamuoyu sonuçlarını öğrenmiş olacak ki! morali en üst safhaya çıkmış.

2019 yerel seçimlerinde İYİ parti ile yapılan ittifakta  CHP ve adayı Özlem Becan 13.759 oy almıştı. CHP 2014 yerel seçimlerinde de 14 bin oy almıştı. 2023 genel seçimlerinde ise milletvekili sıralaması beğenilmemiş, Uzunköprü’den de İYİ parti aday çıkarınca partinin oyları 9.234’e düşmüştü.

Ancak Uzunköprü belediyesinin 5 yıldan bu yana yaptığı çalışmalar, Pandemi döneminde yapılan sosyal yardımlar, asfalt çalışmaları ve seçim vaatlerinin beğenilmesi CHP ve Becan’ın oylarını artırmışa benziyor. En yakın rakibi AK parti ve Mustafa Ravalı ise Becan’ın peşini bırakmayıp yarışı önde bitirmek ısrarını sürdürüyor.

REKOR OY BEKLİYORUM

Becan ile yaptığım görüşmelerde 31 Mart seçimlerinde rekor oy beklediğini söyleyerek “Uzunköprü Cumhuriyetin kalesidir. Kolay kolay yıkamazsınız. 22 yıldır AK partiye oy vermemiş seçmenimiz şimdi niye oy vereyim ki diyor. Çünkü sayın Tayyip Erdoğan ben artık yokum dedi. Bu söz partisinde kopuşmalar yarattı. İYİ partinin iyi insanları ile sürekli görüşüyoruz. Bizim zaten onlarla bir gönül bağımız var. Partilerimiz ittifak kurmasa bile seçmenler Uzunköprü ittifakını kurdular. Biz seçimi kazanacağız ama rekor oyla. Bunun için de herkese dokunmaya çalışıyoruz. Bu şehri birlikte yönetmek istediğimi her seferinde ifade ediyorum. Bu anlamda bütün STK’larla, meslek örgütleriyle hep birlikte hareket ediyoruz, istişare halindeyiz. Genel Başkanımız bütün Edirneli hemşehrilerimize selam söyledi. Süreçle ilgili bilgilendirme yaptık, gözlemlerini aktardı. Kendisi tarafından gelen değerlendirmeler çok olumlu. Biz geniş zamanda sohbet etme fırsatı bulduk. Edirne ile ilgili umutları çok yüksek.

 

HER ANLAMDA DESTEK OLMAYA ÇOK AÇIK”

Aynı zamanda İBB’den bir ekipte bizimle işbirliği konusunda somut olarak sahadaki çalışmalarımıza destek olacak. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Ekrem Başkanın bizimle ilgili görüşleri çok olumlu. Her anlamda destek olmaya çok açık. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

Becan, partisinin bu hafta yine bir anket yaptıracağını ve çıkan sonuçları paylaşacağını söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL