Edirne Haberleri Spor Okuma Sayısı: 257

REAL MADRİD YENİ WONDERKIDLERİNİ EDİRNE’DE ARIYOR

Edirne Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Sahası’nda gerçekleşen futbol seçmelerine yaklaşık 80 genç sporcu katıldı. Gün boyu tecrübeli antrenörler ile çalışma gerçekleştiren sporcular, seçmelerde başarılı olabilmek için ter döktü. Dünya futbol..

REAL MADRİD YENİ WONDERKIDLERİNİ EDİRNE’DE ARIYOR

Edirne Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Sahası’nda gerçekleşen futbol seçmelerine yaklaşık 80 genç sporcu katıldı. Gün boyu tecrübeli antrenörler ile çalışma gerçekleştiren sporcular, seçmelerde başarılı olabilmek için ter döktü.

Dünya futbol devi İspanya’nın Real Madrid Futbol Kulübü Türkiye’de programladığı alt yapı denemelerinde İstanbul’un ardından Edirne ayağın gerçekleştirildi. 2023 tarihlerinde Yeniimaret Futbol Sahası’nda gerçekleşen seçmeler ile ilgili akademi tarafından yapılan açıklamada, seçmelere katılım ücretinin 300 lira olduğu aktarıldı.

4 – 17 yaş arasındaki kız ve erkek sporcuların antrenmanlarına aileleri de katıldı.

Önceki dönem Sri Lanka İstanbul Fahri Konsolosu ve akademinin Edirne Koordinatörü Alp Türkyılmaz, seçmeler kapsamında Edirne’ye farklı bir futbol anlayışı benimsetmek için çalışma yürüttüklerini aktardı.

Türkyılmaz gazetecilerin sorularını İngilizceye çevirerek Real Madrid Futbol Programı Türkiye Direktörü Jaime Carbonell Diaz’a sordu.

Gazetecilerin yönelttiği soruları yanıtlayan Türkiye Direktörü Jaime Carbonell Diaz, “Bizler ilk önce Real Madrid akademiyi ilk harekete geçirdik ardından Edirne’nin sınır ili olması ve Avrupa’ya yakınlığı dolayısıyla burayı tercih ettik. Edirne’de potansiyelli sporcuların olması dolayısıyla Edirne’de de faaliyete başladık. Edirne çok güzel bir şehir. Kentte birçok yetenekli sporcu var bunu seçmelerde gördük. Edirne’ye bir futbol kültürü görüyoruz. Biz tüm ülkelerin sporcularına açığız. İstanbul’da akademiyi başlattık. Burayı seçmemizin en büyük sebebi Avrupa ülkeleri ile birlikte entegre bir şekilde hareket edebilmek.” ifadelerini kullandı.

Seçmelerin son bulmasıyla birlikte akademi de yer alacak sporcular antrenmanlarına ve çalışma programlarına devam edecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL