Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 221

ORHAN KALYONCU YAZDI:YİĞİT MUHTAÇ OLMUŞ KURU SOĞANA

Yoksulun sırtından doyan doyana,  Bunu gören yürek nasıl dayana, Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, Bilmem söylesem mi söylemesem mi?   Söz ve müziği AşıkMahzuni Şerif’e (1940-2002) ait “Yiğit Muhtaç Olmuş..

ORHAN KALYONCU YAZDI:YİĞİT MUHTAÇ OLMUŞ KURU SOĞANA

Yoksulun sırtından doyan doyana,

 Bunu gören yürek nasıl dayana,

Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana,

Bilmem söylesem mi söylemesem mi?

 

Söz ve müziği AşıkMahzuni Şerif’e (1940-2002) ait “Yiğit Muhtaç Olmuş Kuru Soğana” şarkısında olduğu gibi artık çarşıda pazarda vatandaş kuru soğana muhtaç. Soğan tarihinde ilk defa 30 lira gibi bir fiyatta. Pazardan soğan almak bile neredeyse yiğitlik sayılır olmuş.Hayat pahalılığı, enflasyon el yakıyor. Dünyada gıda enflasyonu en yüksek ülkeler arasındayız. Bu ekonomik hal ve şartlarda seçimlere gidiyoruz. Bizi 5 yıl yönetecekmilletvekillerini ve cumhurbaşkanını seçeceğiz. Kritik bir seçim süreci geçiriyoruz. Muhalefet, 20 yıllık iktidara karşı ilk defa bir alternatif oluşturdu. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nunilk turda ya da ikinci turda seçim kazanması söz konusu. Yapılan anketler bunu gösteriyor. O yüzden muhalif yurttaşların bir kısmı en güçlü adayın desteklenmesi gerektiğini düşünüyorlar.

Bu noktada en çok tartışılan konuların başında Memleket Partisinin genel başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin durumu geliyor.Seçim birinci turda da bitse, onun söylediği gibi ikinci tura da kalsasorumlu o gösterilecek.Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğanda kazansa, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu da kazansa fatura ona kesilecek. O bunu bilmiyor olabilir mi? 24 Haziran 2018’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olanİnce’nin yola çıkarken söylediği bir atasözü vardı. “Bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit bir memleketi kurtarır.” Sonrasında cumhurbaşkanlığı seçimleri, “Adam kazandı”, diyerek sona erdi. Ne mıh kaldı, ne nal, ne de at. Yiğidimiz 2023 yılında cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Memleketi kurtarmak için tekrar yollarda. Bu kez muhalefete, muhalefet ediyor. İktidara karşı olmaktan ziyade kendisini geçen seçimde aday yapan CHP’sinin adayına karşı.

Kazanma olasılığı var mı? Yok.

Seçilmiş olsa, TBMM’de çoğunluğu olur mu? Yok.

Devleti idare edecek kadroları var mı? Yok.

Partisinde kendisinden başka ikinci bir isim var mı? Yok.

Ne var? Seçimleri ikinci tura bırakmak gibi bir misyonu var.

Sormak lazım. Bu da ülkenin yararına mı?

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL