Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 199

ORHAN KALYONCU YAZDI:2023 CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINA DAİR BAZI DURUMLAR

Mecliste grubu olmayan cumhurbaşkanı aday adaylarının, aday olmak için 22-27 Mart tarihleri arasında 100 bin imza toplaması gerekiyordu.Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce de cumhurbaşkanı adayı olmak için imza kampanyası..

ORHAN KALYONCU YAZDI:2023 CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINA DAİR BAZI DURUMLAR

Mecliste grubu olmayan cumhurbaşkanı aday adaylarının, aday olmak için 22-27 Mart tarihleri arasında 100 bin imza toplaması gerekiyordu.Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce de cumhurbaşkanı adayı olmak için imza kampanyası başlattı. Muharrem İnce’nin 4. günün başında topladığı imza sayısı: 80 bin 633 idi. 25 Mart akşamı imza sayısı tamamlandı ve kendisi cumhurbaşkanlığı seçimi için 3. aday oldu. Buraya kadarki süreç, normal işlemesi gereken süreçti. Ancak ondan sonraMuharrem İnce şöyle bir demeç verdi; “biz isteseydik bu imzaları birinci gün tamamlardık. Ancak o zaman AK Parti yardım etti diyeceklerdi. O yüzden herşey planladığımız gibi gitti. Sadece bir saat geciktik.”Madem her şey planlıydı ve imzalar hazırdı. O halde her gün imza için vatandaşlara yapılan çağrılar neydi? Onlar da mı planlıydı?

25 Mart 2023 cumartesi günü atılan tweet şöyle: “Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığı için imza süreci devam ediyor. 27 Mart’a kadar sabah 08.00 akşam 20.00 saatleri arasında (Cumartesi, Pazar günleri dahil) tüm yurttaşlarımızı bağlı bulundukları ilçe seçim kurullarına giderek imza vermeye davet ediyoruz.” Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, birinci turda yüzde 30 alarak ikinci tura kalacağını söyleyen bir aday, yüz bin imzayı bile ancak 4 günde tamamlayabiliyorsa, yüzde 60 oyla seçimi kazanacağını nasıl söyleyebilir? Bir otobüs, bir telefonla mı? Siyasette hayal kurmak, “ya çıkarsa”, diye hareket etmek doğru bir hareket mi? İzleyip, göreceğiz.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza toplayan bir başka siyasetçi de Yeniden Refah Partisi genel başkanı Fatih Erbakan’dı. Cumhur İttifakına katılması için yapılan teklife ilkinde “20 senedir yapılan icraat ortada. 20 senenin günahına son dakika ortak olmak uygun değil”, diyerek teklife olumlu yaklaşmamış, imza toplamaya devam etmişti. Ancak daha sonra Cumhur İttifakına dahil oldu.

Siyaset,halka hizmet aracıdır ve çok fazla çelişkiyi kaldırmaz. Her ne kadar ülkemiz siyaset dünyasında, “dün dündür, bugün bugündür”, denilerek çelişkilere kılıf bulunsa da bu çelişkiler, halkın hafızasında yer tutar. Yeri geldiğinde siyasetçinin karşısına çıkar. Siyasetçilerin doğrultu tutarlılığı, demokrasimizin kalitesi için çok önemlidir. Gerçeğe aykırı söylemde bulunmanın, halkı yanıltmanın veya bir gün önce söylediğinin tam zıddını yapmanın bir yaptırımı olsa gerek. Halkın yaptırımı da oy vermeyerek olur.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL