Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 190

ERSİN ERTÜRK YAZDI;OLMAK YA DA OLMAMAK, İŞTE BÜTÜN MESELE BU!

William Shakspeare’in oyununda Prens Hamlet, adaletsizliklere; yasaların yok sayılmasına ve kötülere kulluk edilmesine karşı durur bu sözle. Ve ardından der ki: Düşüncenin soluk ışığı bulandırıyor Yürekten gelenin doğal rengini. Ve..

ERSİN ERTÜRK YAZDI;OLMAK YA DA OLMAMAK, İŞTE BÜTÜN MESELE BU!

William Shakspeare’in oyununda Prens Hamlet, adaletsizliklere; yasaların yok sayılmasına ve kötülere kulluk edilmesine karşı durur bu sözle. Ve ardından der ki:

Düşüncenin soluk ışığı bulandırıyor
Yürekten gelenin doğal rengini.
Ve nice büyük, yiğitçe atılışlar
Yollarını değiştirip bu yüzden
Bir iş, bir eylem olma gücünü yitiriyorlar.  Diyerek sadece karşı duruşun yeteri olmadığını yiğitçe atılışların başarıya ulaşması gerektiğini öğütlüyor bizlere.

Peki, ya bu gün Atatürk olsaydı:

Adaletsizliklere, devrim yasalarının yok sayılmasına ve çıkarları için kötülere kulluk edenlere ne derdi? ‘’Beni şimdi öldürdünüz’’ diyeceğinden hiç kuşkunuz olmasın.

Baksanıza, göstermelik olarak verilen mesajlarla, iktidar ve muhalefetteki siyasilerin söylemlerine!

Karşı devrimcilerin keşke cumhuriyet olmasaydı, laiklik gelmeseydi demelerine,

Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi; dilimizi hâsılı bütün düşünme setlerimizi yok etti demelerine,

Devrim yasalarına karşı çıkıp seçim yaklaştı diye törenlerde Cumhuriyete övgüler düzmelerine.

Hiçbir şey demez gereğini yerine getirirdi zaten Atatürk, aynen devrimleri ilan ederken yaptığı gibi. Esas, benim ikinci eserim dediği Cumhuriyet Halk Partisi’ne derdi?

Devrim yasalarına aykırı olarak başörtü(türban) yasa önerisi vermesine,

Laiklik tehlikededir diyemem demesine,

CHP kapatılmalı, müze yapılmalı diyenlerin bugün CHP’yi yönetiyor olmasına, esas şimdi beni öldürdünüz derdi.

Peki, o zaman ‘’olsa ne olur olmazsa ne olur?’’ diyerek ona bakalım.

Cumhur İttifakı yeniden iktidar olursa, hedeflerine ulaşacaklardır, demektir ki; o zaman da değişen rejimin adı Cumhuriyet olacak mıdır, olacaksa da hangi Cumhuriyet?

 

Ya Millet İttifakı iktidar olursa, ne olacağı beli mi?  İşte, bütün mesele de bu ya! Karşı Devrimciler iktidar olursa ne olacağını biliyoruz da, Cumhur ittifakı iktidar olamazsa gelenlerin ne olacağını bilemiyoruz.

Baksanıza yol arkadaşlarına, Sayın Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi’ni başkalaştırdı diye övgüler düzüp sahip çıkmıyorlar mı? Yani CHP devrim yasalarından ödün verdikçe iktidar olacaklarını sanıyorlar. O zaman değişen rejimi yeniden getireceğini iddia ettiklerine göre, getirecekleri rejimin adı Cumhuriyet olacak mıdır? Olacaktır olacaktır elbet de, hangi Cumhuriyet?

Atatürk’ün kuruduğu Cumhuriyet, laik bir cumhuriyettir. Bunun içinden laikliği çıkarırsanız onun sadece adı cumhuriyet olur. O nedenle Atatürk bu gün olsaydı, benim ikinci eserim Cumhuriyeti emanet ettiğim Cumhuriyet Halk Partisi’ne ‘’beni esas şimdi öldürdünüz’’ derdi.

Artık bahane üretecek zamanımız yok, seçimler kapıya geldi dayandı. Cumhuriyetin yüzüncü yılında Atatürk’ün Cumhuriyetini yeniden kurabilmek için:

Düşüncenin soluk ışığı bulandırmasın yüreğinizi,

Yürekten gelenin doğal renginizi,

Ve nice yiğitçe karşı duruşlarınızı, yollarınızı değiştirmeden sahip çıkmalısınız benim iki eserime diye öğütlerdi bize.

Ne diyelim, ‘’bazen halimize melekler imrenir, bazen de halimize şeytan bile iğrenir” demiş Mevlana.

Çağdaş ve uygar Türkiye için Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümünü kutlu olsun.

Ersin Ertürk – Eskişehir – 29 Ekim 2022

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL