Eğitim Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 231

ÖĞRENCİLER, OKULLARDAKİ TATBİKATLA DEPREM BİLİNCİNİ ÖĞRENDİ

2022 Afet Tatbikat Yılı ve Deprem Haftası kapsamında 81 ilde eş zamanlı yapılan “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı”, Uzunköprü’deki  tüm okullarımızda başarıyla gerçekleştirildi. 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Yunus Emre Orta..

ÖĞRENCİLER, OKULLARDAKİ TATBİKATLA DEPREM BİLİNCİNİ ÖĞRENDİ

2022 Afet Tatbikat Yılı ve Deprem Haftası kapsamında 81 ilde eş zamanlı yapılan “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı”, Uzunköprü’deki  tüm okullarımızda başarıyla gerçekleştirildi.

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Yunus Emre Orta Okulu’nda deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikatta öğrencilere deprem esnasında “Çök, kapan, tutun” yöntemi ve toplanma alanlarına düzenli geçiş öğretildi.

 

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında AFAD koordinesinde ülke genelindeki tüm okullarda, eş zamanlı “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” yapıldı.

Uzunköprü Yunus Emre Ortaokulu’nda gerçekleştirilen tatbikatta çocuklara önce deprem anında yapmaları gerekenler anlatıldı, ardından tatbikata geçildi. Alarmların çalmasıyla öğrenciler, sınıflardaki sıraların altına girerek, çök-kapan-tutun pozisyonu aldı. 45 saniyelik alarm sesinin durmasının ardından tüm öğrenciler ve öğretmenler, okulu planlı şekilde tahliye ederek, bahçedeki toplanma alanlarına geçti. Toplanma alanlarında ise öğrencilere adı, soyadı, kan grubu, sağlık bilgileri, acil durumlarda ulaşılabilecek yakınlarının iletişim bilgilerinin yazılı olduğu “Çocuk Acil Durum Bilgi Kartı” dağıtıldı. Senaryo gereği içeride mahsur kalan 2 öğrenci de ekipler tarafından kurtarılarak, ilk yardım müdahalesi yapıldı. Uzunköprü Kaymakamı ve Aynı zamanda Edirne Vali yardımcımız  Hakan Yavuz Erdoğan ve Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Eralp Akman  tatbikatı yerinde takip etti.

Uzunköprü’yü  deprem ve afetlere hazırladıklarını dile getiren Uzunköprü Kaymakamı ve aynı zamanda Edirne vali yardımcımız Hakan yavuz Erdoğan, “Ülkemizin tamamında, okullarımızda gerçekleştirdiğimiz tatbikatı Yunus emre Ortaokulu’nda yaptık. Burada tüm kurumlarımızın büyük bir iş birliği ve fedakarlık içerisinde çalışıyoruz. Uzunköprü’yü  deprem ve benzeri afetlere hazır hale getirmek için belediyemiz, ilgili kuruluşlar, emniyetimiz, sağlık müdürlüğümüz, tamamı büyük bir fedakarlık içinde. Aynı zamanda ilçe afet merkezini de oluşturduk. Bu noktada belediyemiz de büyük bir özveri içerisinde, fedakarlık içerisinde çalışmakta. Uzunköprü’müze, Edirne’mize , hizmet noktasında elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz” dedi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL