SonDakika Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 551

MUHTARLAR, “ODAMIZIN HER YERİ MAHKEME VE İCRA TEBLİGATI İLE DOLDU, TAŞTI”

Edirne’de dağıtıcılar tebligatları dağıtmaya yetiştiremiyor. 10 kadrolu personelin görev yaptığı Edirne PTT Baş Müdürlüğünde alınan karar ile yarından itibaren taşeron firma elemanları da resmi tebligat dağıtımı yapacak. Muhtarlar, “Odamızın her..

MUHTARLAR, “ODAMIZIN HER YERİ MAHKEME VE İCRA TEBLİGATI İLE DOLDU, TAŞTI”

Edirne’de dağıtıcılar tebligatları dağıtmaya yetiştiremiyor. 10 kadrolu personelin görev yaptığı Edirne PTT Baş Müdürlüğünde alınan karar ile yarından itibaren taşeron firma elemanları da resmi tebligat dağıtımı yapacak. Muhtarlar, “Odamızın her yeri mahkeme ve icra tebligatı ile doldu, taştı” dediler.
Muhtarlık odaları icra ve mahkeme tebligatları ile doldu taştı. Edirne’de PTT Başmüdürlüğünde resmi tebligatları dağıtmakla görevli 10 personelin olduğu belirtilirken, izin, rapor gibi nedenlerden dolayı İl Merkezinde tebligat dağıtım işin bir çok defa 4 personele kaldığı belirtiliyor. Resmi evrakların yasa gereği kadrolu personel ile dağıtılması gerektiğini belirten yetkililer, “Edirne’de kadrolu 10 dağıtıcımız var. Resmi evrakların bu kişiler tarafından dağıtılması gerekiyor. Dağıtıcımız önce adrese gidiyor, adreste kişinin bulunamaması halinde muhakkak kapıya evrakının muhtarda olduğuna dair tebligat bırakıyor ve daha sonra yerleşim yerinin muhtarına imza karşılığı teslim ediyor. Dağıtıcı bu yolu izlemez ise tebligat geçersiz sayılıyor. 10 personel var ama izin, hastalık gibi durumlarda sayımız düşüyor. Ama her dağıtıcıya gün içinde dağıtabileceği kadar evrak veriliyor” dediler.
TAŞERON PERSONEL DAĞITACAK
resmi evrakların dağıtımınca görevli personelin yetersiz olduğunun altını çizen yetkililer, taşeron elemanların dağıtım yapamadığını ancak görülen lüzum üzerine alınan karar gereği yarından itibaren taşeron firma elemanlarının da mahkeme ve icra gibi evrakların dağıtımında görevlendirileceğini söylediler.
MUHTARLAR, “HER YANIMIZ TEBLİGAT OLDU”
Bu arada muhtarlık binalarının her yerini tebligatlar ile dolup taştığını belirten muhtarlar, “Postacılar tebligat vermeye gidiyor ve evde kimseyi bulmaz ise mecburen tebligatı bize getiriyor. Son dönemde artan mahkeme ve icra kağıtları yüzünden her yerimiz doldu taştı. Bizde yetişemiyoruz ve genelde bir çok kişi tebligatı almaya gelmiyor. Aylar öncesinde tebligatlar var” dediler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL