Edirne Haberleri Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 423

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI!

Muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihi, 19 Ekim 2015 tarihinde çıkarılan genelge ile “Muhtarlar Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir.Muhtarlar günü ilçemizde yapılan resmi törenle kutlandı. Resmi Tören 19..

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI!

Muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihi, 19 Ekim 2015 tarihinde çıkarılan genelge ile “Muhtarlar Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir.Muhtarlar günü ilçemizde yapılan resmi törenle kutlandı.

Resmi Tören 19 Ekim günü Cumhuriyet Meydanı Atatürk Heykeli önünde Uzunköprü Köy ve Mahalle Muhtarları kurumunun çelenk sunumu ile başladı. Tören,Saygı duruşu ve İstiklal Marşı,Gazi Turhan Bey Ortaokulu öğrencilerinden 2 öğrencinin şiirlerini okuması ve Uzunköprü Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek başkanı Nevzat Öztürk’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapması,Kaymakamlık ve Belediye Başkanlık makamının ziyareti ile sona erdi.

Törende konuşan Uzunköprü Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Nevzat Öztürk;”Muhtarlık kurumu 1829 yılında kurulmuş olup kanunlar çerçevesinde gelişerek günümüze kadar gelmiştir.2015 yılında çıkarılan genelge ile 19 Ekim “Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bizlerde Muhtarlar Günü’nü kutlamak üzere bulunmaktayız. Köy ve Mahalle Muhtarları adına hepinize hoş geldin diyorum. Muhtarlarımız demokrasinin temel taşı olarak önemli rol oynamaktadır. Muhtarlarımız köy ve mahalle sakinlerinin sorunlarını devletimizin tüm kurumlarına ileterek gerekli çözümleri bulma konusunda başı çekmektedir.Pandemi döneminde ülke olarak zor bir süreçten geçmekteyiz.Bu süreç muhtarlarımızın köy ve mahallelerinde vatandaşlarının tüm ihtiyaçlarını inceleyerek bu dönemde kurumlarla birlikte özveri içerisinde çalışmışlardır.Muhtarlarımıza her konuda destek olan sayın Valimiz,sayın Kaymakamımız,sayın Belediye Başkanımız,tüm muhtarlar adına teşekkür ederim.Gerek millet,gerek devlet temsilcisi olarak önemli bir görev yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken bugün aramızda olmayan tüm vefat etmiş muhtarlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.” Dedi.

 

 

BAŞKAN BECAN’DAN MUHTARLARA KAHVALTI

Atatürk Heykeli önünde yapılan törenin ardından Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan,köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.Kahvaltıya Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan,köy ve mahalle muhtarları,il genel meclis üyeleri,belediye meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.Kahvaltıda konuşan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan;”Az önce kahvaltı ederken şöyle bir tespit yapıldı.Hani büyük aileler bayram sabahı bir sofrada toplanırlar ya.Bende sizlerle bir arada az önce kahvaltı ederken aynı hissi yaşadım.Gerçekten büyük bir aile olduğumuzu bir kez daha anladım.Ben konuşmama Ulusumuzun önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği bir söz ile başlamak istiyorum.”Muhtarlar demokrasimizin temel taşıdır.” Buna fazlasıyla katılmakla beraber,ilave etmek istediğim bir şey daha var;Aslında muhtarlar yerel yönetimlerinde temel taşıdır.Biz Uzunköprü Belediyesi olarak ilçemizi sosyal demokrat belediyeciliği anlayışıyla yönetiyoruz ve bu anlayışın olmazsa olmazı katılımcı belediyeciliktir.Mahalle muhtarlarımızla birlikte son zamanda biraz sekteye uğrasa da her ay bir araya gelmeye çalışıyoruz.Çünkü biliyoruz ki,Ayşe teyzenin evinin önündeki sorunu,Mehmet amcanın ev içindeki sorunu en iyi muhtarlar bilir.Biz dertlere derman olacaksak sizinle birlikte bu yolu yürümemiz gerekiyor.” Sözlerine yer verdi.

 

KAYMAKAMLIKTAN AKŞAM YEMEĞİ

Muhtarlar Günü kutlamalarının son durağı ise Uzunköprü Kaymakamlığı tarafından Köprü Restaurant’ta verilen akşam yemeği oldu. Yemeğe Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan,Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan,Uzunköprü Emniyet Müdürü Mahmut Güder,köy ve mahalle muhtarları,daire amirleri,siyasi parti ilçe başkanları ve basın mensupları katıldı.Yemekte konuşan Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan;”Yerel yönetimin temel taşlarının en başında muhtarlar gelmektedir. Tekrar bu geceyi sizlerle paylaşmak çok güzel. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim.” Dedi.Konuşmaların ardından Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan,Uzunköprü Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Nevzat Öztürk’e kendileriyle çekilmiş toplu fotoğraf hediye etti.Ayrıca İl Genel Meclis üyeleri Yaşar Sasa,Ahmet Sarıgül ve Mustafa Üstün’de Dernek Başkanı Öztürk’e üzerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Muhtarlar demokrasimizin temel taşıdır.” Yazılı bir tablo hediye etti.Öte yandan İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut’un geceye katılmaması muhtarlar arasında merak konusu oldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL