Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 400

Müfit Demirkol Yazdı:TERÖRÜN , TERÖRİSTİN VE ŞEHİTLERİMİZİN NEDENLERİ

Şehitlerimizin  kılınan cenaze namazlarında,  imamın cemaate dönüp “Hakkınızı helal ediyormusunuz?” diye sorması nasıl akıl ve mantık dışı ise, yıllardır ülkemizde ki terörle mücadele konusunda yapılanlar ve hala yapılmak ta  inad..

Müfit Demirkol Yazdı:TERÖRÜN , TERÖRİSTİN  VE  ŞEHİTLERİMİZİN NEDENLERİ

Şehitlerimizin  kılınan cenaze namazlarında,  imamın cemaate dönüp “Hakkınızı helal ediyormusunuz?” diye sorması nasıl akıl ve mantık dışı ise, yıllardır ülkemizde ki terörle mücadele konusunda yapılanlar ve hala yapılmak ta  inad edilen davranışlar da yanlışlarla ve hatalarla dolu olarak devam etmektedir.

Bu ülkenin  bir nebze toprağı için can veren bir milletin ferdi olarak,terör ile mücadelede, kimseye bağımlı olmadan, özğürce ve barış içinde bu derdimizin halledileceğinden emin olunmalıdır.

Öncelikle, “kokan balığın baştan koktuğunun” bilinmesi şarttır. Başımızda bulunanların, iktidar ve muhalefet olarak sınıflandırılan politikacılarımızın tümü, yüzlerce şehidimizin vebalinden sorumludurlar. Terörün nedenlerini incelemeden, kendi çıkarları  doğrultusunda ve gelecek  korkuları ile yüzeysel bir inceleme ile milletin karşısına geçmişlerdir.

Nedir bu terör? Nedenleri nedir? Neden terör denilince akla Kürt toplumu gelmektedir? Bütün Kürt toplumumuz teröristmidir? Allah rızası için bu konunun derinlemesine araştırılmasının yapılması gerekmektedir.Nasıl ki, terör belasında şehit düşen evlatlarımız için yüreğimiz parçalanıyor, kahroluyorsak,. Terörist olarak hayatını kaybedenlerin analarının , babalarının kahrolmaya hakları yokmudur? Hem de her an, her dakika..Hiç bir Kürt ailesi evlatlarının teröristlere katıldığı için mutlu olmaz. Şartların ortaya getirdiklerine sadece boyun eğer.

Bu gün güney doğu ve doğu anadolumuzda yaşamakta olan Kürt toplumumuzun içinde bulunduğu şartlar çok ağırdır. Öncelikle, eğitimden başlamamız gerekecektir.Gerekli eğitim verilemeyen Kürt evlatlarımızın aile içinde ki örf ve adetlerin de ne derecede etkili olmalarına değinilmelidir. Halen doğu illerimizde Kürt adetlerine göre “ağalık sistemi” devam etmektedir.Ağa ne isterse o yapılır.Evlenirken dahi ağa’nın izni alınır.Bazı bölgelerimizde ağalar devlet koruması altına girmişlerdir. İşsizlik inanılmaz ölçülerdedir.Ne bir fabrika,ne bir gelir elde edilecek gelir kapısı bulunur bu bölgelerimizde,.. Erkekler, istemiyerek de olsa sadece para için “korucu” olmuşlardır.Halen devam etmekte olan OHAL dan dolayı hayvanlarını meralarda otlatmaya dahi asker eşliğinde ve sırası geldiğinde gitmektedirler. Ürettikleri  süt ve peynirleri ile hayvanlarının yünlerini dahi batı illerimize gönderebilmeleri nerede ise imkansızdır. Çok zengin  yer altı kaynaklarına sahipken, devletten herhangi bir destek göremedikleri için içlerinde bulundukları bu zenginliklerden dahi faydalanamamaktadırlar. Adıyaman da bulunan yüksek kalitede petrol kuyularının emperyalist güçlerin emri ile bir gün içerisinde dinamitle patlatılarak kapatılması  örneğinde olduğu  gibi..Ve buna benzer niceleri..

Yurdumuzda ki Kürt toplumumuzun ortalama sayısı 20 milyon civarındadır.Yani Türkiye nufusumuzun ¼ ü Kürt tür. Diğer bir değişle her dört kişiden biri Kürt kökenlidir.

Dağda ki teröristler işte bu 20 milyon Kürt kökenli vatandaşımızın ya oğlu, ya kızı, ya yeğeni, ya da yakın bir tanıdığıdır.Teröristlerin  çoğu bu terör örğütüne istiyerek girmemiş, zorlanmış, ya da kaçırılmıştır.”Diyarbakır anaları” adı altında yayınlanmakta olanlar sadece birileri (!) tarafından düzenlenen senaryodur.

Acı bir örnek; “Güneydoğumuzda bir köyümüze gece yarısı bir terör gurubu girer, köylüye beraberlerinde getirmiş oldukları kamyona koyun ve keçi ile un yüklemelerini  isterler.Bu arada teröristlerden biri, köy kızlarından bir kaçının da kamyona binmelerini ister.Kamyona binen kızların ardından birkaç delikanlı da  onlarla birlikte gitmek ister.İşte bu delikanlılar o kızların öz ağabeyleridir.Amaç kardeşlerinin yanında olabilmektir.”

Bu olaylar,  devlet tarafından  vatandaşımızın mal ve canlarının korunması için alınmış önlemlerden olan OHAL  uygulanmasına rağmen gerçekleşmiştir.

İşte vatanımızın acı hali..Yanlış politikalar, yanlış davranışlar ve yanlış uygulamalar..

Ve kaybettiğimiz canlarımız, yavrularımız..

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL