Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 93

Müfit DEMİRKOL Yazdı: TASARRUF ETMEK 2

Tasarruf etmek ne demektir.? Tararruf, genellikle para biriktirme ve idareli harcama anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Ancak, tasarruf kelimesi farklı bir anlamda daha kullanılmaktadır. Bu anlam ise kişinin sahip olduğu tutum..

Müfit DEMİRKOL Yazdı: TASARRUF ETMEK 2

Tasarruf etmek ne demektir.?

Tararruf, genellikle para biriktirme ve idareli harcama anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Ancak, tasarruf kelimesi farklı bir anlamda daha kullanılmaktadır. Bu anlam ise kişinin sahip olduğu tutum olarak bilinmektedir.

Tasarruf kelimesi herkesin sıklıkla duyduğu ve zaman zaman kullandığı bir kelimedir. Bu kelimeyi doğru yerlerde kullanmanız oldukça önemlidir. Kelimeleri doğru anlamda ve doğru yerde kullandığınız zaman Türkçeyi daha iyi anlamış olursunuz. Tasarruf kelimesi de ifade ettiği anlamlar ile yeri geldiği zaman rahatlıkla kullanılabilir.

Bu kelimeyi günlük hayatta çoğunlukla parasal anlamda algılıyor ve kullanıyoruz ama aslında çok daha geniş bir kavram. Verimli bir yaşamın anahtarı, birikim ve yatırımın temel şartı olan tasarrufun yolu; zamanı, eşyayı, enerjiyi, gıdayı, doğal kaynakları ve parayı israf etmemekten geçiyor. Bunu gerçekleştirebilmek için de anlık isteklerimizi kısıtlamak, masraflarımızı kısmak, harcamalarımızı bir düzene oturtmamız gerekiyor. Ancak genellikle zorlanıyoruz. Zorlanmamamız için önemini kavrayabilmek ve özümsemek gerekli.

Yurdumuzun bu gün içinde bulunmuş olduğu ekonomik sıkıntıların bir an önce sona ermesi milletimizin arzuladığı bir konudur.

Öncelikle,  bu sıkıntılardan kurtulmanın ilk aşamasında, tüm siyasi partilerin ve bu partilerin mensuplarından başlanmalıdır.Asgari ücretin, emeklilerin geçim mücadelesini bir kenara bırakarak, bu siyasetçilerin yaşamlarını ve dolayısı ile gelir ve giderlerini incelenmesi gerekir.Bütün siyasiler “mal varlıklarını, servetlerini” açıklamaları şarttır.Bu gün bakanlarımızın bir kaç yerden maaş aldıkları bir zamandır.Bütün bunlar milletimiz önünde bir utanç duvarı olmaktadır.

Tasarruf etmek için çeşitli önerilerin hazırlanmasının yanı sıra bu siyasilerimizin yaptıkları ve yapacakları tüm harcamaların milletimize anlatılması gerekir. Dünya üzerinde hiç bir siyasi liderin yapmadıkları, yapamayacaklı şatafatın, kendi başkanımız tarafından yapılmakta olması büyük bir üzüntü kaynağıdır.2024 yılı için Cumhurbaşkanlığı bütçesi olarak öngörülen bütçe 12 milyar 283 milyon olmuştur, sarayın aylık masrafı 1 milyar 23 milyon TL’ye denk gelirken, günlük masraf 34 milyon 119 bin TL olacaktır. Sarayın bir günlük harcaması asgari ücretle geçinen 3000 kişinin aylık maaşıdır.

Cuma günleri öğle namazına büyük masraflarla giderek, çıkışta gazetecilere beyanat verilmesi ne islamiyete ne de insanlığa yakışır.İslamiyette şatafat yoktur.Sadelik esastır.

Almanya da oynanan milli maçımıza cumhurbaşkanımızın eşi ile gitmesinin  bu ülkeye olan maliyeti ortadadır.

Türkiye, bu şekilde yönetilmemelidir.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL