Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 96

Müfit DEMİRKOL yazdı; CEVAPSIZ  KALAN  SORULAR (!)

CEVAPSIZ  KALAN  SORULAR (!) 2024 Türkiye yerel seçimleri, Türkiye’deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerdir. Seçim sonucunda belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi,..

Müfit DEMİRKOL yazdı; CEVAPSIZ  KALAN  SORULAR (!)

CEVAPSIZ  KALAN  SORULAR (!)

2024 Türkiye yerel seçimleri, Türkiye’deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerdir. Seçim sonucunda belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecektir.

Başta iktidar partisi ve o partinin başkanı olan cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve tüm diğer siyasi partilerin büyük bir hırsla hazırlandıkları yerel seçimlerin en önemlisi ve yurdumuzun geleceğini etkileceği düşüncesi ile çalışmalar hızlandırılmıştır.

Tüm siyasi partilerin bütün çabaları başta İstanbul olmak üzere,Ankara ,İzmir belediye başkanlığın da dır. Onların görüşlerine göre İstanbulda belediye başkanlığını kazanacak olan siyasi parti önümüzde ki genel seçimlerde mutlak iktidar olacaktır.

İktidar olan AKP siyasi partisinin genel başkanı olan cumhurbaşkanımız, daha önce de İstanbul ilimizde belediye başkanlığı yapmıştı. Bu görevi sırasında, “ön görünüm” olarak ifade edilen boğaziçinin yapılaşmasını önliyerek aslına uyğun halinde bırakılması için çalışılması gerekirken anadolu yakasında köprünün başlangıcında kendi evi de dahil olmak üzere yapılan sitenin yapılmasına izin vermesi, “ön görünüm” sistemini bozmasına neden olmuştur.

Osmanlı devrinden 1453 den bu yana haliçin temizlenmesi bir problem olmakta idi. Dünyada meşhur olan seramik  sanatının merkezi olan italya, haliç dibinde ki çökertinin kendilerine verilmesini, bu çökeltinin seramikte kullanılacağını ifade ettiği bilinmektedir. Asırlardır, haliçde gerek batan gerekse batırılan bir takım enkazların bulunduğu ve bu enkazların büyük değerler taşıdığı bilinmektedir. Bu değerlerin ne şekilde ve nasıl temizlendiği, bu kıymetlerin kimler tarafından paylaşıldığı da bir başka aydınlanılamayan sorudur.

PKK yurdumuz için çok büyük bir sorundur.Bu konuda evlatlar canlarını vermektedirler.Doğu ve güney doğu anadolumuz da eğitimden başlayarak, ekonominin inanılmaz ölçülerde zayıf olması, işsizliğin had safhalarda olması, yaşamın zorluğu karşısında , emperyalist devletlerinde kışkırtıcılığı ile bu PKK sorunu oluşmuştur. Kürt kökenli yurttaşlarımız, kurtuluşlarını yeni bir Kürt devletinin kurulmasında görmeleri de bu yüzdendir.

2019 senesinde Habur sınır kapısında Ankara MKE imalatı olan 3 adet tır yüklü cephanenin yakalandığı, bu tırları durduran emniyet güçlerinin,hatta görevli savcıların tutuklanmaları, bu tırların kimin emri ile ve nereye gönderildiği de cevaplanmayan sorulardandır. DEAŞ terör örğütüne götürüldükleri söylentilerinin ardından, bu cephanelerin Türkmenlere götürüldüğü, Türkmenlerin ise böyle bir taleplerinin olmadığının ifade edilmesi de karşılıksız sorulardandır.

Yıl 2024 ocak ayı. Güney doğu anadolumuzun bazı insanlarına neden Barzani tarafından aylık maaş ödemesinin yapıldığı da cevapsız kalmıştır.Tıpkı, ayakkabı kutularında istiflendiği ifade edilen yüklü miktarda paraların neden cumhurbaşkanımızın yakınları tarafından  MAN adasına götürüldüğüde merak konusudur.

Sevim TANYÜREK,  İstanbul Bağdat caddesinde cumhurbaşkanımızın oğlu tarafından ezilerek öldürülmesi karşısında alınan cezanın ne olduğu da ayrı bir merak konusudur.

Emekli maaşlarının yükseltilmesini talep eden emeklilerimizin, içinde bulunduğumuz ekonomik krizin etkisi ile verilen zammın emekliler tarafından beğenilmemesi ortadadır. Bu konu da ise sorulacak olan çok sual varken,şu anda ki millet vekilliği ve milletvekilliği emekli  maaşının ne olduğunun açıklanarak diğer emeklilerimizin maaşları ile mukayese edilmediği de açıklanmamaktadır.

İktidar partisinin ve özellikle cumhurbaşkanımızın sayğı duyarak,devletin tüm kademelerinde kendisine ve yandaşlarına büyük olanaklar sağlamış olduğu Fethullah Gülen’nin, ne olup da vatan haini ilan edilmesi de cevapsız sorulardandır. Amerika da yaşayan  Fethullah Gülen’nin devletimiz tarafından iade edilmesinin talebinin neden kabul edilmediği ve iade edilmediği de ayrı bir merak konusudur.

Bu ve buna benzer soruların fazlalığı, yapılacak olan yerel seçimlerin sonucuna etki eder mi?

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL