Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 268

LEVENTER: ESNAFA 12 AYDA 60 MİLYON KREDİ

Uzunköprü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Cumartesi  günü  İnci düğün salonunda olağan genel kurulunu yaptı. İnci düğün salonunda  yapılan seçim  Saygı duruşunun bulunması ve İstiklal Marşımızın okunması ile  başladı…

LEVENTER: ESNAFA 12 AYDA 60 MİLYON KREDİ

Uzunköprü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Cumartesi  günü  İnci düğün salonunda olağan genel kurulunu yaptı. İnci düğün salonunda  yapılan seçim  Saygı duruşunun bulunması ve İstiklal Marşımızın okunması ile  başladı.

Divan Başkanlığına ilhan Dalkıran, Başkan Yardımcılığına Ayhan Can, katip üyeliklere Savaş Özen,r.Oğuz Gökbayrak seçildi.

 

Seçime tek listeyle gidilirken, dört dönemdir başkanlığı devam ettiren mevcut başkan Ümit Leventer, yeniden başkanlığa seçildi.

Genel kurulda konuşan Uzunköprü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ümit Leventer,Esnaf ve Sanatkarlarımıza 2022 yılında toplam 60 milyon TL’lik kredi kefaleti verdiklerini açıkladı.

Uzunköprü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ümit Leventer,Esnaf Kefalet Kooperatifinin faizleri%9.5’ten %7.5’e düşmesiyle,limitlerin de 350 bin liradan meslek gruplarına göre  500 bin liraya kadar çıkarıldığını hatırlatarak’’ bu zorlu süreçte esnafımızın müracaatları çoğaldı. Bizim kooperatifimiz de 180 üzerinde müracaat var’’ dedi.

Plasman geldikçe ortaklarımızın taleplerini sırasına göre değerlendirmeye gayret gösteriyoruz. Plasmanlarımız bir cetvele bağlandı. 2022 yılında Uzunköprü  kooperatifi olarak 250 ortağımızın Halk bankasından kullandığı  plasman toplam 60 milyon liraya ulaşmıştır.

Kasım ve Aralık aylarında toplam 22 milyon Tl plasman geldiğini geri dönüşlerle beraber 28 milyon kredi verebildiklerini ifade eden Kooperatif Başkanı Ümit Leventer’’Esnaf ve Sanatkarlarımıza meslek gruplarına göre 500,000,00 TL’ye kadar kredi kullandırmaktayız. Aralık ayı  sonu itibariyle bekleyen 240 müracaatımız bulunmaktadır.müracaatların toplam tutarı 90 milyon civarındadır. Yeni yıldan bugüne kadar 17 milyon kredi kullandırmış bulunmaktayız. 2022 yılı ile birlikte bu güne kadar 77 milyon kredi kullandırmışız. Plasmanlarımız geldikçe bekleyen ortaklarımızın plasman ihtiyaclarını karşılama devam edeceğiz.’’diye konuştu.

2022 yılı esnaflar için biraz zor süreç olduğunu da sözlerine ekleyen Leventer devletin esnafa katkıda bulunduğunu bu krediler esnafı rahatlattığının altını çizdi.

Ortaklarımıza bizlere  duyduğu güven için Yönetim kurulu olarak teşekkür ediyoruz.Onlar, yükümlülüklerini yerine getirdiği müddetçe,Yönetim kurulu ve Personelimizle beraber hizmet vermeye devam edeceğiz.’diyerek konuşmasını bitirdi.

Uzunköprü  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi  2023-2024-2025-2026 Yılları için seçilen  Yönetim Kurulu Asil Üyeler; Ümit Leventer, Kadir Dereli, Şerafettin Apaydın, Meh, Hüseyin Guşa, Sebahattin Aksert’den  oluştu.

Uzunköprü  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi  2023-2024-2025-2026 Yılları için seçilen  Denetim Kurulu Asil Üyeler ise; Hasan Güngördü, İlkay Çekik’ten  oluştu.

Seçimlerin ardından geçmiş dönem Denetim  kurulu  üyeleri Emin kilci ve Ali tuna’ya yaptıkları hizmetler için başkan ümit Leventer  tarafından  birer plaket verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL