Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 239

KURTBEY DALLIĞINA DAVETLİSİNİZ

Uzunköprü Kurtbey Köy Muhtarı Cevat Sezer Gazetemizi ziyaret ederek 12 Mayıs 2024 Pazar günü yapacakları Kurtbey dallığına davet etti. Yörenin en önemli dallıklarından bir diğeri ise Uzunköprü’nün Kurtbey Köyünde  düzenenen “Kurtbey..

KURTBEY DALLIĞINA DAVETLİSİNİZ

Uzunköprü Kurtbey Köy Muhtarı Cevat Sezer Gazetemizi ziyaret ederek 12 Mayıs 2024 Pazar günü yapacakları Kurtbey dallığına davet etti.

Yörenin en önemli dallıklarından bir diğeri ise Uzunköprü’nün Kurtbey Köyünde  düzenenen “Kurtbey Dallığı”dır. Karışıklığa mahal vermemek, aynı tarihlerle çakıştırmamak, her ikisine de gidebilmeye fırsat yaratmak için Kurtbey Dallığı Hıdırellez’den bir sonraki hafta olan Mayıs’ın ikinci haftası kutlanır. Ertesi haftaya “Uzunköprü Dallığı” bağlanır.

Tabi tüm bu takvimi etkileyebilecek en önemli şeyin mevsimsel şartlar olduğunu da söylemek gerekir. Yağmur, fırtına, soğuk vb…şartlar bu tarihleri öteleyebilir veya tümden iptal ettirebilir.

 

Köyün kültürel yapısında  Dallık önemli bir yer tutar.Mayıs ayının ikinci Pazar günü,   köyün korusunda eğlence ve şenlikler düzenlenmektedir.

Okuma yazma oranı oldukça yüksektir. Çevre köylerden taşımalı eğitim sayesinde öğrenciler beldede bulunan Kurtbey İlköğretim Okulunda eğitim görmektedirler.

Yeni Büyükşehir kanunundaki maddeler uyarınca nüfusu 2000’in altındaki tüm beldeler gibi Kurtbey Belediyesi de kaldırılarak köye dönüştürülmüştür.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL