KÖYLÜLER DERTLİ! 10 YIL SONRA ÇİFTÇİ KALMAYACAK!

Geçtiğimiz gün Çiftlikköy-Salarlı alternatif yolunu fotoğraflamak için Çiftlikköy’e giden haber ekimiz Çiftlikköy Köy kahvesine de uğrayarak vatandaşların hem yeni yol hakkında düşüncelerini hem de genel olarak dertlerini dinledi.Gazetemiz genel yayın..

KÖYLÜLER DERTLİ! 10 YIL SONRA ÇİFTÇİ KALMAYACAK!

Geçtiğimiz gün Çiftlikköy-Salarlı alternatif yolunu fotoğraflamak için Çiftlikköy’e giden haber ekimiz Çiftlikköy Köy kahvesine de uğrayarak vatandaşların hem yeni yol hakkında düşüncelerini hem de genel olarak dertlerini dinledi.Gazetemiz genel yayın yönetmenine konuşan köy halkı;”Çeltikçiler olarak su parası ödüyoruz Karşıda duran .Bu kepçenin şu ana kadar bize zerre faydası olmadı. Çakmak Barajı Sulama Kooperatifi Başkanı Ünal Çelebi’ye Soruyoruz?,Bu kepçe kime alındı? Kime hizmet ediyor? Ben Çeltik üreticisi olarak senede 24 milyar su parası ödüyorum.Geçen sene uyarmama rağmen 50’şer lira eksik alın dedim,almadılar.Gittiler 2 trilyonluk kepçe aldılar,kepçede 1 hafta 10 günden beridir burada çalışıyor.Gidip Ergene’ye geldiğinde göstermelik 2 gün çalıştılar  sonra çekip gittiler.Bu rakamlar düşürülemez mi?.Çeltik çok para yaptı,para altında mı  kaldık. Çakmak barajı bizi soyuyor.Genç nüfus hiç kalmadı köyümüzde.Çiftçilik bu gidişle 10 sene sonra kalkar.Köyün yolları yok,yani stabilize çekilmedi yani.Köyün içinde bir yol var yani belki 10 yıldan beri kimse gelmedi.

Geçtiğimiz akşam AK Parti yönetimi geldi,toplantı yapıp gittiler.Hatta Nedret Bey’e sorduk oda bize dedi ki “Burası mı dedi muhtara bu yol mu?” dedi.Hayır bu değil tüm yollar dedik.Oda hiçbirşey ses etmedi.Malzeme gelmiyor gelse yapılır biz bu soruna bir çözüm istiyoruz.Diğer köylerin yolları taş oldu,bizim köyümüzün yollarına stabilize çakıl bile getirilmedi.Şu anda yollarımız berbat.Gelsin sorsun AK Parti’lilerin yarısı;”Arkadaşlar sizin derdiniz ne?,siz para kazanıyormusunuz” hiçbirimize sordukları yok.Geçen akşam geldiler buraya kendi aralarında toplantı yaptılar konuşup gittiler.Gelipte o akşam çiftçi olan bizlere gübre kaç para,ilaç kaç para diye soran bile olmadı.” dedi.

 

ÇELTİKÇİ BATIYOR!

Çeltikler ne durumda şu an? sorumuza yanıt veren köy halkı;”Çeltikçiler batıyor,bu sene çeltik ekimi %60 azalır.Bereket versin çiçeklerde bu sene verim güzel.Bunun tek kurtuluş yolu girdilerin azaltılması veya gübre-ilaç yardımı yapılmasıdır.Yani şu anda icarla bile yer almak çok zor.Geçen seneki çeltik elimizde kaldı.Niye bu eski malları almıyorlar soruyoruz TMO’Ya.” dedi.

 

ELEKTRİK DEĞİL FATURA ÇARPIYOR

Her ay elektriğe gelen zamlara karşı çıkan halk;”Geçen sene 1.5 lira gelen elektrik faturası bu sene 3.5 lira geldi.İlk etapta 45 günde 3119 lira,2. fatura 1 ayda 3109 lira… 23 günde çalıştığımın çeyreği kadar 3520 lira.Tredaş’a bununla ilgili dilekçe verdim,ama hala bir geri dönüş alamadım.Bizi eşkiyalar değil resmen devletimiz soyuyor.Özelleştirme var ama denetleyen yok,her gün zam var.Firmaları denetleyen yok.İnsanlarla resmen dalga geçiyorlar.” dedi.

????????????????????????????????????

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL