Ekonomi Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 150

KAYALI:YÜZDE 30’LUK ZAM GERİ ÇEKİLMELİ

Uzunköprü Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Kayalı, tarımsal sulamada kullanılan elektriğe yapılan zammın geri alınması gerektiğini belirten açıklamada bulundu. Ziraat Odası Başkanı Özcan Kayalı, bu zamlar ile birlikte üretimin..

KAYALI:YÜZDE 30’LUK ZAM GERİ ÇEKİLMELİ

Uzunköprü Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Kayalı, tarımsal sulamada kullanılan elektriğe yapılan zammın geri alınması gerektiğini belirten açıklamada bulundu.

Ziraat Odası Başkanı Özcan Kayalı, bu zamlar ile birlikte üretimin sürdürülebilirliğinin tehlikeye girdiğini belirtti.

1 Temmuz 2024 Pazartesi günü itibariyle EPDK tarafından konut ve tarımsal sektörde kullanılan elektriğe zam%30 zam kararı alındı.

Tarımsal sektörde kullanılan elektriğe yapılan yüzde 30 zammın geri çekilmesin gerektiğini belirten Uzunköprü Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Kayalı, “Bu yıl hava sıcaklıkları normallerin üzerinde seyrediyor. Genel anlamda yüksek sıcaklıklar gerçekleşiyor. Aşırı sıcaklar bu aylarda ekili ve dikili sulanan tüm ürünlerde sulama ihtiyacını arttırdı. Çiftçilerimiz artan elektrik bedellerini ödemekte zorlanırken böyle bir artış üretimde sürdürebilirliği riske sokacaktır. Tarımda maliyetlerin azalması ve üretimin sürdürülebilir kılınması bakamından tarımsal üretimde kullanılan elektrikte pozitif ayrımcılık yapılmalı ve %30’luk zam geri çekilmelidir” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL