Tarım Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 178

KAYALI:’’UNUTMAYALIM Kİ ÜRETİCİ ÜRETECEK Kİ HERKES KAZANSIN.

Uzunköprü Ziraat Odası başkanı Özcan Kayalı,Meclis başkanı Cavit Koşar, başkan yardımcısı Cemal Durmaz  Toprak Mahsulleri ofisini ziyaret etti. Ziyaretle ilgili yazılı açıklamada bulunan başkan Özcan Kayalı,  Buğday hasadımızın devam ettiği..

KAYALI:’’UNUTMAYALIM Kİ ÜRETİCİ ÜRETECEK Kİ HERKES KAZANSIN.

Uzunköprü Ziraat Odası başkanı Özcan Kayalı,Meclis başkanı Cavit Koşar, başkan yardımcısı Cemal Durmaz  Toprak Mahsulleri ofisini ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili yazılı açıklamada bulunan başkan Özcan Kayalı,  Buğday hasadımızın devam ettiği bu günlerde öncelikle tüm çiftçilerimize bol bereketli bir harman dönemi diliyoruz.

Bu harman döneminde üreticimizden bizlere iletilen Toprak Mahsulleri Ofisi randevu sistemi ile ilgili aksaklıkları iletmek ve çözüm yollarını belirlemek adına vakit kaybetmeden harekete geçmiş bulunmaktayız.

Ziraat Odası olarak Uzunköprü TMO Ajans Müdürü Metin Derdiyok ve TNO Edirne Bölge Müdürü İbrahim Duman ile yaptığımız ziyaret ve görüşmelerde randevuların ve alım politikalarının nasıl devam edeceği hakkında istişarelerde bulunduk.

Kendileri bu konuda bizlere TMO genel müdürlüğünün talimatları doğrultusunda çiftçinin ürettiği bütün buğdayı almaya talip olduklarını belirttiler. İlçemizde Hamidiye, Salarlı köylerinde alım yeri hazırlıkları olduğunu ve bunun yanında Çöpköy bölgesinde de alım yeri arayışında bulunduklarını belirttiler.

Bu yerlerin açılmasıyla birlikte alımlarında hızlanacağını ve yine ilçemizde TMO günlük 1000 ton, Lisanslı depoculuk merkezinde de TMO adına günlük 1500 ton alım yapıldığını, diğer alım noktalarının açılması ile birlikte bu rakamın çok daha yükseğe çıkacağını ifade ettiler.

TMO yetkilileri bizlere ayrıca ürün akışı devam ettiği müddetçe alımların devam edeceğini ve sürece dair üreticiden biraz sabır göstermelerini rica etiler.

Bizler ziraat odası yönetimi olarak alım noktalarının bir an önce açılması gerektiğini ifade ederken, yine üreticimizin mağduriyetinin azaltılması adına odamıza ait olan istasyon mahallesinde bulunan fabrika alanının kantarı ile birlikte açık silo alanı olarak kendilerine tahsis edeceğimizi ifade ettik. Yine alım sürecinin uzun süreceğinden ötürü çiftçimizin mağdur olmaması için buğday alım ödemelerine ilişkin sürenin 1 aydan 15 güne indirilmesi arzumuzu da TMO müdürlüğüne ilettik.

Bu arzumuzun hayata geçeceğine inanıyoruz.

Son olarak piyasa koşulları dikkate alınarak tüccarlarımızda alım fiyat politikalarını gözden geçirmelerini ve üreticimizi mağdur etmemelerini kendilerinden bekliyoruz. Unutmayalım ki üretici üretecek ki herkes kazansın.

Ziraat Odası başkanı

Özcan Kayalı

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL