Eğitim Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 239

KAYA;5.KEZ “AVRUPA KALİTE ETİKETİ” NE SAHİP OLMAKTAN GURURLUYUZ’’

PROJE OKULU OLMAK BİR AYRICALIKTIR. GELENEĞİNİ  DEVAM ETTİRİYOR KAYA;5.KEZ “AVRUPA KALİTE ETİKETİ” NE SAHİP OLMAKTAN GURURLUYUZ’’ Uzunköprü Mimar Muslihiddin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mesut Kaya ,Sosyal medya hesabından..

KAYA;5.KEZ “AVRUPA KALİTE ETİKETİ” NE SAHİP OLMAKTAN GURURLUYUZ’’

PROJE OKULU OLMAK BİR AYRICALIKTIR. GELENEĞİNİ  DEVAM ETTİRİYOR

KAYA;5.KEZ “AVRUPA KALİTE ETİKETİ” NE SAHİP OLMAKTAN GURURLUYUZ’’

Uzunköprü Mimar Muslihiddin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mesut Kaya ,Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: PROJE OKULU OLMAK BİR AYRICALIKTIR. GELENEĞİMİZİ DEVAM ETTİRİYORUZ. 5.KEZ “AVRUPA KALİTE ETİKETİ” NE SAHİP OLMAKTAN GURURLUYUZ……. Okulumuz 2015 yılından beri farklı branşların yürüttüğü eTwinning projeleri ile birçok Avrupa ve Ulusal Kalite etiketi ile ödüllendirilmiştir.

Okulumuzda yürütülen eTwinning projelerinde değerler eğitimi,kodlama,yabancı dilin aktif kullanımı,kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi,kimyasal deneyler,elektrik elektronik alanında basit devreler felsefe eğitimi ve kültürümüz -tarihimiz gibi konulara değinilmiştir.

Okulumuzda yürütülen projelerin nitelikli olması,farklı zümrelerin işbirliği,okul idaresinin yürütülen projelere katkısı,e güvenlik için alınan önlemler ve öğrencilerin 21.yüzyıl becerilerini doğru kullanımı göz önünde bulundurarak 2 sefer merkez Brüksel tarafından eTwinning Okul Etiketi ile ödüllendirilmiş,bulunduğu bölgede yürüttüğü projeler ve oluşturduğu ekip ruhu ile örnek gösterilmiştir.Halen bir eTwinning okuludur.

Ayrıca okulumuz 2017 yılında Erasmus projelerinin 30.yılı dolayısıyla düzenlenen move to learn hareketliliği ile yaptığı proje başvurusunda 8600 proje arasından geçerek 500 euro hibe almaya hak kazanmıştır.Bu hibe ile 4 öğretmen ve 4 öğrenci 10 gün Bosna Hersek ve civarını gezme imkanı bulmuştur.Okulumuzda eTwinning projeleri yerli ve yabancı ortaklıklar ile birçok farklı sınıfta devam etmektedir.Bu projeler sayesinde öğrencilerimizin bilişim becerileri gelişmiş,web 2.0 araçlarını aktif olarak kullanma fırsatı bulmuştur.Ayrıca öğrenciler arasında ekip çalışmaları güçlenmiştir.Öğrenciler ana dilde ve yabancı dilde kendilerini ifade edebilme becerilerini geliştirmiş,özgüvenleri artmıştır.eTwinning projeleri ile okulumuz öğretmenleri Avrupa da ki farklı okulların müfredatını inceleme fırsatı bulmuştur,mesleki açıdan kendilerini geliştirme imkanı yakalamıştır.Okulumuzda farklı branşlardan birçok öğretmen yabancı dili aktif kullanabilmektedir.’’Paylaşımına yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL